Божията предупредителна система – 7 примера за изпълнили се слова

Божията предупредителна система - 7 примера за изпълнили се слова

Тази система е достъпна за всяко новородено дете на Бог. Някои хора използват пасажа от Книгата на пророк Амос (Амос 3:7), за да извлекат тезата, че пророците имат „ексклузивен” достъп до информация относно бъдещи събития и планове на Бог. Правейки това, те игнорират желанието, изказано от Божия слуга Моисей и отразяващо сърцето на Отец, всички Божии хора да са „пророци”, т.е. да имат Духа Му (Числа 11:28-29). Това желание е изпълнено под Новия Завет: давайки живота си на Исус, ние биваме новородени и поставени в позиция на Царски Деца. Това е позиция, по-висока от тази на старозаветните пророци (Матей 11:11); позиция, за която последните можеха само да мечтаят (1 Петрово 1:10-11).

Да, вярно е, че има и новозаветни пророци, но те, както и останалите четири служения, изброени в 4-та глава на Посланието до Ефесяните, са просто „треньори” в различните дисциплини, за да може Детето на Бог да израсне в ръста на Христовата пълнота (Ефесяни 4:11-16).

В Царството няма по-висока позиция от тази на Божие Дете! С тази позиция идват и огромни привилегии – ти имаш достъп до ума на Христос (1 Коринтяни 2:16), познаваш гласа Му (Йоан 10:27) и си воден от Духа Му (Римляни 8:14)!

С други думи, Божията предупредителна система е на твое разположение!

Как работи тя? Това всъщност е част от по-големия въпрос: как Святият Дух ни води? Моето мнение е, че най-добрата книга, писана някога по въпроса, е How You Can be Led by the Spirit of God от Кенет Хегин. Аз също засягам темата за водителството в някои от статиите си.

  1. Господ, Който те учи за ползата ти
  2. Тълкуване на сънища – 1-ва част
  3. Тълкуване на сънища – 2-ра част
  4. Дарбите на Святия Дух – слово на мъдрост
  5. Дарбите на Святия Дух – слово на знание
  6. Дарбите на Святия Дух – пророкуване
  7. Седем критерия, по които да съдим едно пророчество
  8. Бог няма да те остави без свидетелство или предупреждение – 1-ва част
  9. Бог няма да те остави без свидетелство или предупреждение – 2-ра част

За целите на настоящата статия ще се спрем върху това, което повечето петдесятни и харизматични теолози определят като „слово на мъдрост”.

Също така, за целта на това кратко изследване ще номерирам и пет различни нива/субекти, за които предупрежденията са идвали и са вече изпълнени до значима степен, като ще давам по един-два примера за всяко ниво/субект.

Предупреждения са били в една или повече от следните категории:

1. Лично за мен

2. За моето семейство, приятели и познати

3. За Църквата

4. За градове

5. За нации

Нека сега да погледнем някои примери.

1. На лично ниво: историята относно предупреждението за номера на колата ми можете да бъде намерена в статията ми АБВ на тълкуването на сънища, 2-ра част.

2. На ниво семейство, приятели и познати: историята относно двата човека, запътили се към пропастта, може да бъде намерена също на горния линк.

И докато тези две предупреждения бяха получени в сън, останалите, които ще разгледаме, дойдоха чрез свръхестествено възприятие на определени бъдещи факти и бяха изразени чрез т.нар. „дарба на пророкуване.” Някои от тях са съхранени като постове в социалните медии, други като част от видеоархивите на телевизионни предавания, които съм водил или на които съм гостувал, трети пък са изговорени пред множество свидетели. Всичко е доказуемо!

3. За Църквата: В края на статията Дарбата на пророкуване може да намерите два примера относно това ниво. При първия от тях изпълнението на пророческите думи дойде само след 12 часа, а при втория то започна след около седмица.

4. За градове: Настоящето свидетелство може да бъде използвано и за предишната категория, защото включва предупреждение към водещите църковни лидери в Атланта, града, в който живея. Бях гост на телевизионното предаване Atlanta Live (не си спомням точната година, бил съм шест пъти в това шоу), когато водещият беше изненадан от изявлението ми, че поради нежеланието да съдят себе си, някои от популярните религиозни лидери на Атланта ще бъдат съдени от Бог.

Някои от нещата, които се случиха в следващите месеци и години, бяха следните:

Пасторът на най-голямата църква в града беше уличен в хомосексуални взаимоотношения с тийнейджъри и малко след това умря преждевременно от рак.

Пасторът на втората по големина църква бе арестуван за домашно насилие и принуден да премине през клас за мениджмънт на гнева. Той също се бореше с рак; доколкото знам понастоящем болестта е в ремисия.

Лидерът на световноизвестно богословско служение с център в Атланта трябваше да претърпи унижение поради съдържанието на някои от неговите лични имейли, направени публично достояние. Доколкото разбирах, той се е покаял от грешките си, но и той си отиде от рак.

(Разберете ме правилно: по никакъв начин не казвам, че Бог е причинил раковите заболявания на тези хора или пък, че грешките им са отворили вратата за сатана. Просто съобщавам фактите като добър репортер. Само Бог знае цялата истина за случилото се.)

5. Сега нека се пренесем от Източното крайбрежие на Щатите до Западното, в частност до Сиатъл. (бележка на автора: статията беше завършена и дадена за редакция няколко дни преди настоящите безредици в града да започнат)

Години наред имах (и все още го имам) в духа си свидетелство за голям катаклизъм (или серия от такива), който ще се случи в региона. На 6-ти юли 2019 г. споделих опасенията си с моя позната, която по онова време живееше в града, но усетих, че не бях взет насериозно. След по-малко от седмица, на 12-ти юли, две земетресения (4.6 и 3.5 по скалата на Рихтер) разтърсиха Сиатъл, като първото, доколкото разбрах, беше с най-голямата сила за последните 20 години в града. Около седмица по-късно, на 20-ти юли, друг трус (2.8) пък разлюля целия щат. За щастие, нямаше човешки жертви и щетите бяха минимални.

Святият Дух ти открива подобни неща по различни причини: да ги неутрализираш с молитва, да се махнеш от определеното място, да предупредиш някого… В този случай обаче вярвам, че всичко това беше предвестник на значително по-сериозен катаклизъм (не изключвам възможността той да бъде причинен от хора), който ще удари региона не след дълго.

6. Обратно към Атланта…

Когато пристигнахме в САЩ през 2001г., междурасовите взаимоотношения изглеждаха почти идилични (дори хората, които се препитаваха чрез подклаждане на расизма, нямаха „голям оборот”). Аз обаче усещах в духа си демонично напрежение и знаех, че е въпрос на време някоя искра да взриви барутния погреб.

Знаех също и противоотровата. Божията воля за Атланта, градът на Мартин Лутер Кинг и център на предишната съпротива срещу расизма, беше (и все още е) вълните на съживлението да отмият междурасовите различия и от това място Църквата да наводни целия свят с Евангелието на Исус Христос.

Затова и след като започнах и собственото си шоу по местната християнска телевизия през 2010 г., още в първия сезон атакувах проблема като ясно изложих двете алтернативи за Атланта (а и за цялата страна): СЪЖИВЛЕНИЕ или ПОГРОМИ!

За съжаление повечето християни по това време бяха заети, правейки всичко възможно да „просперират”, и малцина обърнаха внимание на предупреждението. Не след дълго духът на расизъм започна да надига грозната си глава, започнаха да се появяват огнища на напрежение тук и там, докато в края на миналия месец (май 2020) пожарът не избухна с пълна сила (предполагам, че повечето от вас са гледали кадрите с погромите от Атланта и от цялата страна).

Въпреки че Бог ще има последната дума в тази ситуацията, Църквата на това място ще трябва да плати солидна цена за свалянето на гарда с последвалата го духовна летаргия.

7. В средата на септември 2019 видях в Духа, че Бог започва да съди китайските комунисти за варварското им отношение към Неговата Църква и съд от огромен мащаб ще слезе върху Китай съвсем скоро. Три месеца по-късно започна сагата с COVID-19, което беше само началото на жътвата от нечестие, която комунистите от тази страна са посели. Бог ще освободи и издигне Своя народ независимо от коравовратието на китайската диктатура.

Също така, разбирането за произхода и естеството на случващото се (пандемията) ми даде допълнителна увереност да проведа онлайн евангелизационна кампания, която само през април достигна до около 500 000 човека в България и Македония (тъй като бяха затворени по домовете си, хората нямаше къде да бягат)! Както в много други области, така и в областта на водителството думите на Исус – „По плодовете им ще го познаете”, са единственият адекватен тест за истинност.

Повече информация по темата, както и линк към оригиналния септемврийски пост, в който обявих идващия съд, може да намерите в статиите ми Коронавирусът – справедлив Бог, паднал свят, лудеещи „пророци” и А сега накъде? (Животът след коронавируса)

На 27-ми май Бог ми показа, че Китай се готви да атакува Тайван, което би довело до военен конфликт със САЩ и последваща световна война. Аз публикувах това предупреждение на личния си Фейсбук профил, като призовах за молитва. На другия ден информационните агенции излязоха със съобщението, че на свое заседание китайската комунистическа партия е одобрила определени мерки за анексирането на Тайван. Въпреки че съм убеден, че такъв конфликт е неминуем, също така съм уверен, че молитвите на светиите могат да го забавят, така че да има време жътвата от скъпоценни души в тази част на света да бъде събрана!

Заключение

Както споменах в уводната част, Божията предупредителна система е отворена и достъпна за всяко новородено Негово дете. Стой в смирение, очаквай водителството на Духа Му и Той ще те използва, за да изяви грижата Си към Своето творение. Ти може никога да не пророкуваш на нации (дори и да трябва, едва ли ще започнеш на това ниво), но ролята ти никак не е маловажна! Ти имаш достъп до хора, до които повечето от нас нямат, и можеш да бъдеш благословение за тях. Милостта на Бог е върху всичките Му създания!


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в