Божието Ухание

Божието Ухание

„Благодаря на Бога, Който винаги ни води в победно шествие (Който винаги ни дава успех) в Христос и на всяко място изявява (на всяко място разнася, изявява чрез нас) благоуханието на познанието за Него. Защото за Бога ние сме благоуханието на Христос сред тези, които се спасяват, и за онези, които погиват. За едните смъртоносно ухание (смъртоносен дъх), което докарва смърт (което убива), а за другите животворно ухание (живителен дъх), което докарва живот. И кой е способен на това? Защото ние не сме като мнозината, които изопачават Божието слово, а говорим искрено в Христос, като от Бога за Бога.“
2 Коринтяни 2:14-17 (Разширено от няколко превода)

Благоухание (тълк. речник) – приятна миризма, благовоние, аромат, парфюм (течност с приятна миризма).

Ние, новородените, сме помазани от Бога с Неговия Дух – Святия Дух. В духовния свят това помазание е като парфюм – ухание, което се разнася около нас. Този парфюм тече от Бога върху нас. Ние ухаем с Божията приятна миризма. Онези, които бягат от нея, които не желаят да вдъхнат от нея, да поемат от Неговия Дъх – те загиват. За тях този парфюм носи смърт. Само онези, които вдъхват от Божието ухание, от Божия Дъх/Дух, вдъхват от Божия вечен живот и се съживяват за вечен живот.

Молитва

Благодаря Ти, Господи, че ме привлече със Своето ухание и Твоят Свят Дух ме изпълни. Аз съм напоена с Твоето благоухание, с Твоят животворящ Дух и съм жива! Благодаря Ти за този дар!
Аз съм Твой посланик, за да разнасям Твоето благоухание между хората. Даром съм го приела и даром го давам. Господи, благодаря Ти, че задържаш времето, за да може повече хора да вдъхнат от Твоя аромат, носещ живот. Смъртта издава зловоние, тя има отвратителна миризма. Ако хората в света знаеха, ако усещаха тази миризма, те щяха да бягат. Но те не са чувствителни, защото дяволът е притъпил сетивата им – да не усещат, да не знаят, да не виждат…
Тогава кой да им каже? Не ние ли, Твоите, църквата Ти? Събуди църквата Си, Господи! Събуди църквата си в България! Запали огъня в замъжделите ни светилници! Нека огънят на Святия Дух да слезе и да разпали сърцата ни, за да отидем при онези, които не усещат Твоето благоухание! Нека всички Твои бъдат жертва жива, благоуханна пред Тебе.
Ето ни, Господи! Ето ме, Господи!
Амин!

Сподели в