Градежът на Божието царство

Градежът на Божието царство

Сън

Семейството ни решихме, че е време да се разширим. За целта на жилището, което вече имахме, щяхме да доизградим пристройка. В момента, в който започнахме градежа, съседите започнаха да ни се противопоставят поради конфликт на интереси и започна до такава степен един лют спор, че взаимоотношенията ни се развалиха. Така ние продължихме да се караме, но в спора ни започнахме да разбираме и гледната точна на другия, започнахме да проявяваме уважение едни към други и постепенно взаимоотношенията ни се подобриха дори пререстнаха в много по-добри от първоначалните.

Тълкувание

Църквата навлиза в сезон на разширяване и градеж. Бог ще разкрива на тялото си все повече истини от Словото си. Чрез Святият Си Дух Той ще ни води обикновените християни до познания, които не са били разкрити на предишни поколения. Тези познания ще доведат до разширяване и градеж в тялото Христово. Нормално нещо е когато започнем да градим Божието Царство да започнат сблъсъци и конфронтации помежду ни за това как и защо се прави, как и защо не се прави. Всеки има различно виждане и различна гледна точка как трябва да се случат нещата. Това ще се случва все по-често между нас, но пък не е повод за притеснение или страх.

На този етап църквата все още е незряла, егоистична, пропита със света и завист един към друг. Градежът на Божието Царство заедно ще ни изкара от това състояние. Ключът към успешния градеж е да оставим егоизма, завистта, личните си интереси и да се научим да обичаме ближния както себе си, да се молим, благославяме, и желаем успеха на ближния си колкото и нашия собствен, че дори и повече (това е любовта на Исус). Това не значи, че трябва да загърбим убежденията си, но да обичаме брат си въпреки различните му убеждения. Любовта помежду ни ще ни преведе през всеки конфликт, всяко разочарование и огорчение. Любовта ще ни обедини, сплоти и направи силни.

1 Коринтяни 13:1-3 „Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува.“

Сподели в