Жив ли си?

Жив ли си?

Няколко пъти през годините ми е попадала снимка на тази фасада на къща и на много други подобни, но тази ми грабна сърцето. Някак потъвам в нея и няма начин да не се разлее блажена усмивка на лицето ми. Този или тези, които са я направили, са били дълбоки и широки човеци. Не е ли така и с живота ни?

Татко Бог ни дава, получаваме даром живота си, тук сме за малко, многото е после и от нашите решения зависи как ще си оцветим този така кратък живот. Много често гледаме какво нямаме, а го имат другите и искаме, искаме, трупаме, надпреварваме се, гледаме празната длан, а не поглеждаме тази, която е пълна. А той – животът, не е съревнование, а е наслада. Вдишваш, издишваш… и това е дар. Понякога дори и този дар е болезнен, но пак носи радост, ако си познал какво следва от дугата страна – в безкрая.

Човече, спри да гледаш настрани чуждото – животи, жени, мъже, коли, къщи… телефони, пари… те никога няма да бъдат твои, дори и да успееш да ги откраднеш пак не са твои. Погледни това, което имаш – твоя живот, твоята съпруга, съпруг, дом, деца….пази ги, оцвети ги, нарисувай с решенията си нова фасада на своя дом-живот. От теб зависи и не се оправдавай, че не можеш или не знаеш как, или…. Оправдания хиляди. Познавам семейства с дечица с проблеми, но избрали да живеят, да Живеят, да се Радват, да се Наслаждават… по-щастливи от повечето ми познати накуп, дето уж всичко им е наред. Всичко е въпрос на избор. Избор да гледаш сивата си и мръсна фасада, да я препикаваш от време на време, да я псуваш и проклинаш за скапания си късмет… Или да погледнеш пълната длан, да благодариш, ВСЕКИ ДЕН ДА БЛАГОДАРИШ, на Този, който я е напълнил, да събереш разхвърляните парчета, да сложиш едно цвете отпред, пред фасадата-живот. Да спреш с обвиненията – ама той, ама тя, ама…, ако…, защото…ако беше, бях….

Ако нямаш съвсем нищо останало, погледни небето- то е твое и също е избор. Ако нямаш очи, за да го погледнеш, имаш останало сърце – избери с него и благодари, че го имаш и тупка. Докато тупка, имаш шанс да избереш и да живееш вечно в пълнота от радост. Докато дишаш все още – това е милост, дадено ти време да избереш, да се промениш – ти, не съседа, ТИ. И не заради ближния ти, а заради теб, ДОБРО Е за ТЕБ, от ТЕБ зависи САМО. Каквото си нарисуваш, в това ще живееш тук, а и във вечността. Бог те обича щом стигна до края на този текст и сега ти си на ход. Можеш да избереш Истината, а можеш и да ме/Ни отхвърлиш.

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот.” (Йоан 3:16)


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в