Как грехът работи в нас

Как грехът работи в нас

Работя като стъкломияч. Винаги ми е правило впечатление, че когато мия затъмнени стъкла, водата съхне два пъти по-бързо, отколкото ако стъклото е обикновено, прозрачно. Говоря ви за стъкла на магазини вътре в мол, на завет, предпазени от слънчева светлина и други фактори, които да ускоряват процеса на съхнене. Докато работех и отново си мислех за това, Святият Дух започна да ми говори.

Припомни ми нещо: „Ти знаеш, че за черния цвят се казва, че е липса на цветове, а бялото е съвкупност от всички цветове. Същото е и с тъмнината – тя е отсъствие на светлина. Тъмнината е черна. Знаеш, че Библията описва Словото като потоци от жива вода. И както виждаш черния цвят да поглъща водата, така се случва във вашите храмове, когато живеете в грях и се отдадете на тъмнината. По същия начин смъртта навлиза в храма ви и започва да изсмуква всяка съживителна вода, с която сте закърмени, и болести идват във вашето тяло.“

Святият Дух ми припомни и Йоан 1:5, където се казва: И светлината свети в тъмнината, а тъмнината не я обхвана. Ето защо, когато стоим в Словото, смърт, болести, порочни мисли не могат да пробият – защото поглъщаме Божията светлина чрез Словото Му и тъмнината, понеже не може да обхване светлината, не може да се смеси с нея и няма пробив в храма ни!

Сподели в