Коронавирусът – справедлив Бог, паднал свят, лудеещи „пророци”

Коронавирусът - справедлив Бог, паднал свят, лудеещи „пророци”

„Понеже мнозина предприеха да съчинят пророчества за събития, за чиито произход и естество и хабер си нямат, видя се добре и на мене, който изследвах подробно всичко от началото, да ти пиша наред за това, почтени братко/сестро”.

Перефразата на първите стихове на евангелието от Лука (което вече сигурно сте разпознали) ми позволява да започна тази статия с летящ старт. Поводът за нея са „откровенията” по отношение на коронавируса, които мнозина от „професионалните пророци” (такива на пълно и частично работно време; както и фриленсърите) взеха да бълват напоследък, изпускайки това, което в действителност се случва.

Заемайки хуманистична позиция (с човека като център на Вселената), те за пореден път издигат собственото си разбиране над пътищата на Бог. И ако просто си бяха стояли с фантазиите за небесни съдилища, отворени портали, нечетен брой планини за превземане и т.н. (таман „заградихме” наследствените проклятия, те пък небесните портали се отвориха), аз не бих реагирал така остро, но тъй като става въпрос за битка за свободата на нашите китайски братя и сестри да живеят и споделят вярата си,  отказвам да мълча.

За разлика от тези „пророци”, които обикновено коментират случващото се постфактум, през септември 2019г., три месеца преди началото на епидемията от коронавирус в Китай, аз обявих чрез Божия Дух следното:

„Вярвам, че Господ ми показва, че в близко бъдеще Китай ще преживее катастрофално събитие с огромни размери (може дори да бъде поредица от събития), което ще постави комунистическите водачи на колене и ще облекчи гонението против християните.

Правителството няма напълно да се срине, но ще има период на благовремие, в който Църквата да събере остатъка от жътвата от скъпоценни души.

Бог няма да причини катастрофалното събитие, но то ще дойде в резултат от комунистическото управление и техните отчаяни опити да се противят на благовестието.

Бог не е за подиграване и против Господа на жътвата не може да има съпротива!“

Мнозина от вас видяха поста на личната ми Facebook страница, където той все още е.

Освен времето и мястото на бедствието, Бог ми показа и причината за него – именно, че то е съдба, която Той допуска срещу комунистическите управници в Китай поради тяхното варварско преследване на християните. Бог не е създателят на вируса, но коравовратието на режима е това, което освободи тази язва (както коравовратието на Фараона освободи язвите в Египет). Знам, че някои християни, най-вече тези, повлияни от фалшивото учение на хиперблагодатта, вярват, че „в настоящата диспенсация Бог не съди нито хора, нито нации”, но сега няма да се фокусирам върху несъстоятелността на тази теза.

Бог не е за подиграване и Господарят на жътвата няма да бъде възпрян от шайка безумни богопротивници! Защо обаче тази язва (макар и да използвам тази дума, аз категорично се дистанцирам от твърдящите, че коронавирусът е една от язвите, описани в книгата Откровение) се разпространява и в други страни? Отговорът е прост: Живеем в ПАДНАЛ и ВЗАИМОЗАВИСИМ (митът за „святата” глобализация трябва да е вече развенчан в ума на всеки мислещ човек) свят, в който проклятието не признава граници и не спира на граничното КПП! Покрай сухото гори и суровото… Праведните обаче имат сигурно прибежище (Псалм 91)!

Това, което се случва, не е краят на света, но е репетиция (която Бог в милостта Си допуска) за края на света! Затова нека с покаяние и вяра да подновим посвещението си към Него, нека да споделяме без страх Добрите Вести с тези, които все още не Го познават, и нека да „изкупваме времето, защото дните са лукави”!


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте, и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в