Мъдростта на цар Борис Трети – ключът към предотвратяване на поредната национална катастрофа

Мъдростта на цар Борис Трети - ключът към предотвратяване на поредната национална катастрофа

На 21 декември 2020 г. имах сън, в който видях бедствие от огромен мащаб да се задава към България (съветвам те да се запознаеш с тази публикация преди да продължиш с настоящия материал). През изминалата година имаше събития, които предизвикаха въпроси дали те не са бедствието, визирано в съня – наводненията в началото на 2021 година, високото ниво на Ковид заболяванията в страната, изгорелият автобус с македонски туристи…

Въпреки че тези събития частично можеха да се впишат в контекста на съновидението, знаех в духа си, че нещо друго, по-различно и от военен характер, предстои. Тогава, четиринадесет месеца след съня, руската армия нахлу в Украйна. Въпреки че в началните дни на агресията не виждах връзката ѝ със съня ми, с развитието на военните и политически действия Святият Дух започна да поставя парчетата на правилните места в пъзела.

Осъждайки агресията и подпомагайки украински бежанци, аз се стремях да се въздържам от полемики по темата, защото познавах манипулативните методи както на руските, така и на западните медии. Също така, нямах желание да споря с всезнайковци.

Относително пасивното ми поведение обаче бе нарушено от Духа на Бог по време на сутрешната ми молитвата на 11 април 2022 г., когато го чух да казва, че в момента България се нуждае от държавническа мъдрост като тази на цар Борис Трети.

По време на Втората световна война Борис, бидейки съюзник с Германия, с ловкото си маневриране съумява да предотврати изпращането на български войски на Източния фронт, а също и участва в спасяването на хиляди евреи. По подобен начин България трябва да продължи да помага на украинските бежанци като същевременно се въздържа от изпращането на военна техника или оказването на друга военна помощ на Украйна.

Конфликтът неизбежно ще доведе до негативни последици за страната ни; от придържането към горните две условия обаче зависи дали това ще бъде национално бедствие, или много по-мащабна национална катастрофа.

Който има уши да слуша, нека слуша!


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в