Предстоящата трансформация 2

Предстоящата трансформация 2

Бих те посъветвал преди да прочетеш настоящата публикация, да се запознаеш със съдържанието на пророчески сън, който имах преди около месец.

В настоящия сън аз бях в едно самоковско училище, посещавано предимно от роми. Работех по поддръжка на място, което в очите на хората бе лишено от всякакъв престиж. За човек с юридическо образование, автор на няколко книги, телевизионен водещ и служител, достигнал до милиони хора с Евангелието, това беше истинско предизвикателство към гордостта на плътта. Интересно е, че мой супервайзър беше възрастна афро-американка.

В следващия момент се намерих вътре в бетонното корито на река Искър, която извира от Рила и минава през града. (Бетонното корито е успоредно на улицата, водеща към планината, с която завърши предишният ми сън).

Когато тръгнах по тесния бряг на реката нагоре към Рила, към мен се присъедини жена на име Велислава с двете си деца. Скоро четиримата стигнахме до малко възвишение и децата, чиито лица никога не видях, се изкачиха на него. Аз и Велислава ги последвахме. От новата си позиция можехме да видим, че в реката има риба за ловене… Това беше краят на съня.

След като се събудих, Святият Дух ми показа, че сънят е продължение на този, който имах около месец преди това и ми даде тълкуването:

Пътят нагоре е надолу! Смирението предхожда славата!

В съня аз бях събирателен образ на Църквата в България. Двете деца на жената на име Велислава символизираха Величието и Славата на Бог (производни от името на майка си).

Фактът, че те нямаха лица, е индикация за това, че ако искаш да видиш славата и величието на Бог, ти трябва да си готов да останеш анонимен!

Работата ми като поддържащ персонал (в място без никаква репутация и със супервайзър от раса с историческото наследство като афро-американците) е символ на смирението, в което трябва да сме облечени и да оперираме, ако искаме да видим славата и величието на Бог.

Тяхното изявяване пък от своя страна ще бъде условието жътвата да бъде събрана (или рибата, която видях в края на съня, да бъде уловена, Матей 4:19).

Страхът от Господа е възпитание в мъдрост и смирението предшества славата. (Притчи 15:33)

Преди загиването сърцето на човека се превъзнася и преди прославянето то се смирява. (Притчи 18:12)

Смирявайте се пред Господа и Той ще ви възвишава. (Яков 4:10)

И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно (1 Петър 5:6)

Нека Бог да ни помогне да стоим облечени в дрехите на смирение!

Сподели в