Исус изцелява китайски атеист

За известно време в края на 90-те години живяхме в Кил, Германия, където аз се опитвах да служа на студентите в университета, който посещавах. С един приятел от Китай понякога тичахме заедно в близкия парк. Аз многократно се опитвах да споделя Евангелието, той ме изслушваше с прословутата азиатска учтивост, но думите ми не бяха за него нищо повече от интересна философия. Един ден той сподели, че от години има хроничен здравословен проблем със синусите. Аз му казах, че Исус може да го изцери и поисках разрешение да положа ръце и да се помоля за него. Той се съгласи, аз го направих и след някколко дни проблемът изчезна напълно! В духа на азиатските традиции приятелят ми ме попита каква жертва да принесе на Исус за изцелението си, при което аз му обясних, че жертвата вече е направена и му дадох евангелизационна книжка на китайски.

Малко по-късно напуснах Германия и за съжаление загубихме връзка. Аз не знам дали Понг (така се казваше китайският студент) някога е стигнал до покаяние, но знам, че той преживя реалността на Живия Бог!


Откъс от предстоящата за печат книга на Валери Канчелов „До Атланта и назад – избрани статии и свидетелства за верността на Бог“.