Вторично безплодие

Здравейте, пастор Пламен Петров и Мария,

Поздрави от Лондон. Не знам дали ни помните, но ние често мислим за вас и ви споменаваме в молитвите си. Нека Бог да ви пази и да отваря врати за служение за слава на Бога.

Нашето свидетелство е малко закъсняло и вече е на четири месеца. След раждането на първото ни детенце в продължение на три години опитвахме да си имаме второ бебче, но резултатът всеки път беше спонтанен аборт. Преживях три спонтанни аборта в по-напреднала бременност и два на по-ранен етап. Лекарите в Англия ми направиха изследвания и според тях всичко беше нормално. Нямаха обяснение. В България също ми казаха, че всичко ми е наред, но имам един ген, който причинява такива проблеми, и вероятността да имам здраво бебе е като руска рулетка. Може да опитваме цял живот и цял живот да имам спонтанни аборти. Предложиха ми ежедневни инжекции за съсирване на кръвта, когато забременея, което също не било гаранция, както и по-силна фолиева киселина. Лекарите в Англия се съгласиха с българските си колеги и ми казаха, че ще ми дадат инжекции, когато забременея.

През цялото това време ние се молехме и вярвахме, че е Божията воля да имаме още едно детенце. Дори знаехме, че ще е момиче. Имаше болка, мъка, обвинения и отчаяние след всяка загуба. В средата на 2016 г., след поредния спонтанен аборт, Бог даде слово на една сестра от църквата ни, която не знаеше нищо за нас, че ме вижда бременна с момиченце. Бог изпрати окуражително слово и чрез други хора и това издигна вярата ни. Повечето хора в църквата не знаеха какво преживяваме, но близките ни приятели и пасторите бяха до нас и се молеха за нас.

Мисля, че беше през септември, вие с Мария бяхте в Лондон и посетихте домашна група в дома на нашия пастор. Знаех и вярвах, че това е моят момент на изцеление. Бог беше привдигнал вярата ми и ме беше подготвил. След като споделихте от Словото, вие попитахте кой иска да се помолите за него. Аз смело излязох и споделих за спонтанните аборти. Вие се помолихте за мен и казахте, че получавам освобождение от наследствено проклятие по майчина линия, идващо от баба ми, и Бог ви даде стиха от 4 Царе 2:21 – случката с Елисей: „Изцелих тази вода, вече няма да има смърт и безплодие в нея…“

Така и стана. Приех изцелението си с вяра и реших да не използвам инжекции, когато забременея, а само подсилената фолиева киселина. През месец декември забременях. Лекарите ме наблюдаваха детайлно и внимателно – заради предишните случаи на аборт. Казаха ми, че сама решавам за инжекциите, но ние се доверихме на Бог и слава на името Му – цялата бременност беше лека и без проблем. Имах сравнително леко раждане, макар и секцио, и много бързо се възстанових. Имаме момиченце, което кръстихме Емма. Роди се на 26.09.2017 г. Слава да бъде на Бога за изцелителната Му сила, за молитвите на всички ви и че Бог ви употреби за моето изцеление.

Бог да ви благослови и нека и други бъдат насърчени от това свидетелство.

Илияна Габровска