Тумор в гърдата

Здравейте,

Пиша Ви, за да дам свидетелство за моето изцеление.

Понастоящем живея в Испания. Преди 7 години, когато бях още в България, след направена мамография ми откриха бучка в лявата гърда. Трябваше да постъпя в болница за операция, но когато застанах пред вратата и позвъних, някакъв глас вътре в мен ми извика да бягам от болницата. Аз избягах и вече не отидох.

По стечение на обстоятелствата заминах за Испания да си търся работа. Бях затрупана с толкова проблеми и грижи, че не ми оставаше време да се погрижа за здравето си. Наблюдавах как бучката в гърдата ми расте, но бях загрижена повече за финансите и за издръжката на двете ми дъщери – студентки в България. Имах проблеми и със съпруга ми, който постоянно пиеше и не се интересуваше какво ще стане с нас. Живеех в един ад.

По онова време не познавах Господа, за да уповавам на Него. Вярата на рода ми е в Аллах – мюсюлмани сме. Нямах никаква представа за Господ Исус Христос, докато не започнах работа в дома на испанско семейство. Чрез тях започнах да научавам неща за християнството. Трябваше да придружавам жената, за която работех, когато отиваше на църква. Бях толкова отчаяна от живота си, че реших да се моля на Господ Исус за помощ – без дори да зная за Него и за делото Му на кръста. Просто се молех да ми помогне, защото не издържах повече – нито физически, нито психически, дори животът не ми беше мил.

Всяка неделя посещавахме службите. Беше ми приятно. Нещо ме предизвикваше да отивам и да се моля от сърце. Така минаваше времето.

Пет години нищо не се промени в живота ми. След много опити на съпруга ми да се промени – всички неуспешни, се разделихме. След това срещнах мъж, също разведен, и се събрахме. Заживяхме като съпрузи. Той е вярващ християнин и ходим на служби. В къщата му намерих Библия и тъй като разполагах с повече време, защото вече не работех, започнах да чета. В мен се събуди дълбок интерес да опозная това ново за мен вероизповедание. Изпитвах такава жажда, че четях по цял ден, дори и вечер. Не разбирах много, защото Библията беше на испански, но когато се прибрах в България, си купих Библия на български език.

Докато четях Божието слово, бях запленена от делото и Личността на Исус. Обикнах Го. Започнах да слушам проповеди по интернет на различни проповедници. Каква промяна направи в мен самият Господ! Станах друг човек. Един ден случайно попаднах на поучение на пастор Пламен Петров. От този ден дo днес той е моят пастор и духовен учител. Слава на Господа, че попаднах на неговата проповед!

Приех Исус за мой Господ и Спасител. Молех се всяка сутрин и посвещавах два часа от времето си на молитва и четене на Божието слово. Не след дълго получих и кръщение в Святия Дух. Благодаря на Господа за милостта Му към мен! От проповедите на пастор Пламен Петров разбрах за освобождението и изцелението, които можем да получим от Господа, ако се молим с вяра и прилагаме Божието слово. Започнах да се моля с молитвите, с които той се моли – преминах през всички тях и всеки път Господ ме освобождаваше от нещо. Разбирах го, защото чувствах, че нещо излиза от мен, от корема нагоре – горчиво, отвратително. Усещах помазанието на Святия Дух върху себе си – бучене в ушите, парене по лицето и блаженство. Слава на Исус!

Реших да се заема и с проблема, който имах от 7 години, и отидох на лекар. Лекарката ми каза, че имам тумори и в двете гърди. Това беше голям удар за мен. Назначиха ми изследвания, мамографии, ехографии – всичко за операция. Когато се прибрах вкъщи, започнах да се моля на Бог за Неговата свръхнамеса и чудото стана само за два дена! Молих се с молитви за изцеление, прилагайки кръвта на Исус. Пусках молитвите на пастор Пламен и повтарях след него стиховете за изцеление. Усетих силно пробождане в областта на гърдите – като електричество. Представих си, че предавам туморите си на Него на кръста: „С болестите ми се натовари, моля Те!“ И чудото стана! Усетих, че гърдата ми омекна. Искам да подчертая, че през цялото време на молитвата усещах върху мен помазанието, огъня на Святия Дух – горях и плачех. Усетих нещо да излиза от мен, от дълбочината на коремната ми област, и силна болка от лявата ми страна. Бях потресена от това, което преживявах, но след около 10 минути се пооправих и ми олекна. Бях уверена, че Господ ме изцели.

Два дена по-късно отново ми направиха мамография, трима лекари ме гледаха на ехограф – нищо, от туморите в гърдите ми нямаше и следа. Слава на Господ Исус за милостта Му към нас!

Казаха ми, че нещо се е объркало в предишната ми диагноза, защото сега не се вижда абсолютно нищо. Станах от леглото и заявих, че Господ ме е изцелил – аз вярвах в Господ и Той направи чудото. Лекарите ми се присмяха и не казаха нищо, но аз свидетелствах за това, че Господ е жив, чува молитвите ни и върши чудеса – само трябва да вярваме.

Какво неверие срещам сега сред хората, на които свидетелствам – всеки се съмнява, но на мен ми е все едно дали ще ми повярват. Аз казвам това, което преживях. Имам и медицинските документи с диагнозата ми и снимки на туморите и после заключението, че не ми откриха нищо. Слава да бъде на Господа!

Благодаря на Бог за пастор Пламен, че работи толкова всеотдайно и помага на хора като мен да опознаят Божията сила. Предстои ми пътуване до България, където с децата ми ще приемем водно кръщение и ако е рекъл Господ, ще се опитам да свидетелствам на братята ми за Господ Исус Христос. Дано Господ ми помогне в това дело на благовестието между моите хора. Знам, че ще има съпротива, защото има крепости за разчупване, но ако Господ е с мен, няма невъзможни неща – както докосна и привлече мен и децата ми, така може да докосне и спаси още много хора.

В името на Господ Исус Христос, с благодарност,

Лили Доленска

Свидетелство от служение Пламен Петров.