Името на Исус е над името Ирма

В началото на септември 2017 година имах интересно преживяване. След като формираният в Атлантическия Океан ураган Ирма достигна бреговете на Флорида, той се превърна в тропическа буря от най-висока степен и се устреми право към Атланта. Аз бях готов да изискам протекцията на Бог върху цялата метрополия, но поради незнайна за мен причина Святият Дух не ми позволи. Знаех, че авторитетът ми в тази ситуация е ограничен само до нашия окръг (Cobb County), който е един от най-големите в метрополията. Аз взех власт над бурята, благодарих на Бог за протекцията Му и заспах сладко, необезпокояван от неистовите светкавици и гръмотевици.

На сутринта след бурята стана ясно, че докато заобикалящите ни окръзи бяха претърпели значителни щети и дори имаше човешки жертви, в нашия бяха паднали само около 70 дървета! Окръжният комисионер заяви в медийно интервю, че ние сме сред късметлиите, но истината е, че случилото се нямаше нищо общо с късмета! Името на Исус е нашето прибежище и заслон срещу всяка буря!

Още подобни свидетелства можете да намерите в статията ми „Бурите”.


Откъс от предстоящата за печат книга на Валери Канчелов „До Атланта и назад – избрани статии и свидетелства за верността на Бог“.