„Бях блудният син, който обичаше да пропилява всичко спечелено.”

Това е свидетелството на едно момче от Шумен, което пропиля 13 години от живота си в суета и плътски удоволствия, но намери истинския смисъл на живота при Исус, Божия Син.

Благодаря ти, Господи, за всичко, през което преминах през тези 6 години, откакто се новородих. Ще те следвам до края на дните си, Татко мой!

„Понеже каква полза за човек, ако спечели целия свят, а изгуби или ощети себе си?“ (Лука 9:25)

Князът на този свят, дявол и сатана, предлага в изобилие всичко – секс, дрога, алкохол, цигари, слава, богатство и известност, разгул и безотговорност.

Но…. има Един, който предлага нещо по-различно в изобилие: Мир, Радост, Мъдрост и Любов;

Благословение и Вечен Живот. И това е живият и възкръснал Исус Христос, който дойде, за да спаси изгубената човешка душа.

Ето и моята история:

Казвам се Христо (Ицо), на 37 години съм, живея в Шумен и се занимавам с музика, свиря на синтезатор (клавир) от 13-годишна възраст. Музиката е моя професия и с нея изкарвам прехраната си до ден днешен.

Доста назад в миналото, преди много години, бях приел Исус като Господ, но…повърхностно, не беше истински и от сърце. Ходех на църква само по празници, когато беше Рождество Христово или Възкресение Христово.

В онези дни бях голям безбожник, който не познаваше Библията, и правех само светски неща. Опитвал съм от всичко. Не можех да се отърва от наркотиците, най-вече от кокаина, ако направя калкулация, само за него съм похарчил минимум 30 000 лв. За алкохол също много пари са похарчени; за цигари, играех и комар (хазартни игри). Много обичах да лъжа. Всеки ден лъжех и мамех – родителите си, жена си, децата си и всички останали. Библията казва, че „дяволът е баща на лъжата” и аз бях като него.

Вършех и други най-различни грехове, водещи към ада. Аз пътувах директно за ТАМ!

Днес искам да прославя моя Бог и да му благодаря от цялото си сърце, че Господ Исус Христос ме срещна отново, но този път по много различен начин отпреди.

Животът ми днес принадлежи единствено и само на Исус Христос. Отдавам цялата слава на Него и ще Го следвам до края на земния си живот!

От голямата каша, в която ме бе забъркал сатана, можеше да ме избави само моят Господ и Спасител – Бог за вечни времена.

Слава на Бога! От 3 години и 7 месеца не съм палил цигара и нямам намерение да паля. Отказах ги „от раз”, за което благодаря на моя Бог.

Също така съм освободен от наркотици, алкохол и много други грехове, които ме дърпаха към ада. Сега съм най-големият враг на тези неща, но Бог има още много да работи в мене.

Бог днес продължава да ме благославя с небесни дарове в небесни места поради голямата Си Милост и Любов.

След като повярвах в началото, аз знаех истината за Бог, но не исках да се покорявам и да се покайвам, защото бях горделив, самохвалко, презирах хората около мен. Бях себелюбив и си мислех, че съм номер едно.

В сърцето си казвах за тези около мене: „Те са нищо пред мене. Имам пари и слава. Работя в най-елитните места по света”. Гордостта ми беше огромна. Имах самочувствие на президент, не се покорявах нито на родителите си, нито на когото да било друг. Имах свой собствен свят, в който царуваше „аз-ът”. В ония дни претендирах, че съм нещо повече от другите.

Мислите на сърцето ми бяха: „Чакай малко бе! Какво толкова има? Ще си шмъркам, ще си ям, ще си пия още малко… То… време има, колкото щеш!…” Ах, каква заблуда само, каква заблуда!

Но слава на Бога, „аз-ът” беше свален от трона, за да се възцари Исус на него. След време осъзнах, че всички ние сме равни пред Бог Отец!

Няма малки и големи, бедни и богати, президенти или миячи на чинии. Всички сме равни пред лицето на Бог.

Спомням си неща от живота си, с които въобще не се гордея, но ги споделям с вас, защото някой, някъде може да минава по същия път на разрухата.

Бях блудният син, който обичаше да пропилява всичко спечелено.

Преди 15 години имах възможност да обикалям Европа и да свиря там. Свирил съм с най-големите сръбски звезди, начело с Шабан Шаулич (с когото се познавам от 15 години) и неговия оркестър.

Ходил съм по сватби във Франция, Италия, Германия, Холандия, Белгия, Швейцария, Сърбия, Хърватска, Русия и къде ли не още.

В продължение на 10-12 години, non stop, участията ми бяха само при богаташи и съм печелил главозамайващи суми. Една сватба ми варираше от 1500 до 2500 евро, пари спечелени за 2 дни, в продължение на много години. Тогава не ценях труда си. Бях безумен, не разсъждавах трезво.

Свършех ли участията си, не се прибирах директно за Шумен (у дома). Полетите бяха до София, а прибирането до Шумен ставаше с автобус.

Аз се възползвах винаги от тези „пътни неудобства”, за да ги обърна в моя полза.

Обаждах се на нашите, на жена ми и започвах да ги оплитам в лъжите си, че синтезаторът ми все още не е пристигнал с багажа и се налага да остана 2 дни в София. Използвах най-виртуозните лъжи, за да си осигуря спокойно купонясване за два дни.

Родителите ми вярваха безрезервно на лъжите. Казваха ми: „Добре, сине, разбираме ситуацията, няма нужда веднага да се прибираш към Шумен.”

От този момент нататък започваше подготовка за една дяволска, развратна вечер по кръчми, дискотеки, ресторанти, стриптийз клубове… Прахосвах си парите за развлечения, алкохол, кокаин, за скъпи хотели, елитни барове, за проститутки и какво ли още не.

Всичко това продължаваше от 2001 до 2013 година.

Спомням си и едно безумие в Париж. В един от тамошните барове съм плащал по €500 за бутилка шампанско „Дон Периньон”, за да се направя на важен.

Толкова дълбоко бях затънал в тъмнината и заблудата. Сатана ме беше хванал здраво в прегръдката си. Нямаше да се отърва от нея, ако Бог не ми беше дал разсъждение върху Притчи 18:21, където се казва, че: „Смърт и живот има в силата на езика и онези, които го обичат, ще ядат плодовете му”.

През тези години съм си казвал много пъти: „Един ден ще се променя, ще стана друг човек! Аз ще се оправя! Аз ще се оправя!…“

Убедих се, че изповедта на устата наистина носи сила. Думите имат творческа сила. Словото на Бога го казва и аз го повярвах.

Благодаря с цялото си сърце, душа и ум на истинския жив Господ и Бог Исус Христос, който е Господар на господарите, който е Цар на царете, който е Лекар на лекарите, Който е Алфа и Омега, който е Първият и Последният, който е Богът на Авраам, Исак и Яков, че вече съм преселен от тъмнината на дявола в светлината на живия Господ.

Блудният син се завърна при своя Отец. Алелуя! Сега съм нов човек!

Старият Христо вече не царува в мене. Предадох го на Исус. Сега съм новороден по дух. Очистен съм от всеки грях и от всяка светска мръсотия.

Христос, Божият Син, е на трона в моето сърце, за да го владее, пази, направлява и наставлява в пътя на правдата и истината. Благодаря на моя Цар и Господар Исус Христос, моя Спасител за вечни времена! Сега съм готов да посрещна Исус в облаците, когато дойде за Църквата Си, според както е обещал. Дойди, Господи, дойди!

Затова ако някой е в Христос, той е ново създание; старото премина; ето, всичко стана ново.” (2 Коринтяни” 5:17)

Благословен да си, Господи Исусе, Който извърши това велико чудо на спасение за мен. Понеже Твоето милосърдие е по-желателно от живота, то устните ми ще Те хвалят! Така ще Те благославям, докато съм жив! В Твоето мощно и чудно име ще издигам ръцете си!

Няма подобен на Тебе!