Повярвах след среща с ангели!

Искам да споделя моето свидетелство накратко. Всичко започна с моето раждане. Както Бог е казал, че сме предузнани още в утробата на майка си, така започна и моят живот.

Преди да се родя, ангел посетил майка ми (тя е еврейка), казал ѝ че ще роди момиче, което да нарече Анна, понеже съм имала мисия и призив от Бог. В деня на моето раждане се раждам мъртва. Лекарите съобщили новината на майка ми, но въпреки тяхната преценка, тя настоявала, че съм жива. За да я уверят, ми били инжекция, при което аз изплаквам. Това било чудо за тях и дали разрешение да ме пишат с името Анна. По време на комунизма това било забранено.

И така годините си минаваха, докато един ден, когато бях на девет години, се случи нещо страшно. Случайно, при играта ми с други деца, паднах от 5 метра височина. Помня как полетях надолу, излязох от тялото си с много голяма скорост и някаква невидима за мен сила ме притегли във височините. Преминах някакъв тунел и се озовах пред големи бели порти с надпис над тях: „Небесно Царство”.

Вратите се отвориха и пред мен се разкри невероятна картина. Думата за живот е бледа да сравня видяното там. Всичко беше светло – тревата беше жива, имаше животни. Мястото отразяваше Личността и Източника на Самия живот. Усетих силно желание да вляза вътре, а бях само на девет. Изведнъж една жена се приближи към мен с думите:

– Ани, какво правиш тук?

Учудено я погледнах и я попитах: „Коя си?”.

Тя ми разказа, че била сестра на моя дядо по майчина линия, починала на две години от някаква болест и дошла тук. В този момент чух глас, който имаше образ, но не мога да го опиша с думи, приканваше ме да се върна обратно на земята.

Събудих се в болницата, черепът ми беше пропукан и част от мозъка ми беше изтекъл. Чух лекаря да казва на майка ми, че няма никакъв шанс да оживея при такова състояние.

Но Бог имаше друг план за мен!

Започна дълъг процес на моето възстановяване. Минаха години! Даваха ми кратък живот – до няколко години, но както казах, Бог бе решил друго.

Аз не съм възпитана в православие, а в монотеизъм, защото по майчина линия съм еврейка, а по бащина – ромка. Баща ми бе атеист. Помня как отидох на един летен лагер с нежелание и там срещнах християни. Едно от момчетата започна да ми свидетелства за Исус Христос. Усетих как сърцето ми приемаше тези истини, но умът ми се бореше.

След една година сънувах сън, в който лично Исус дойде и ме извика по име, а аз плувах в мръсно море. Излизайки на брега, Той ми каза, че идва времето да дойда в Неговото царство.

Отминаха още две години, помня как отидох в православната църква след една неприятна случка да търся вътрешно успокоение. Паднах на колене пред иконата на Исус Христос и си излях сърцето. Изведнъж ми олекна и почувствах, че това е едва началото. Тогава бях на 17 години.

Денят, в който предстоеше да срещна ангели, никога няма да го забравя. Това се случи, когато се прибирах от дискотека и помолих моята приятелка да дойде в нас. Помня часа – 7:00 сутринта. Наближавайки жилищния ми блок, вървяхме по пътеката, която щеше да ни изведе пред него. Изведнъж се ударихме в нещо като стена. Поглеждайки нагоре, изпаднахме в недоумение. Видяхме два огромни ангела с цвят на хризолит. Височината им беше колкото 20-етажен блок. Единият от тях ми проговори така, че само аз го чух. Той ми каза, че е изпратен от Бог да ме предупреди за баща ми, който беше починал, и да не се страхувам, защото всичко е под Божия контрол. Когато се прибрах вкъщи, усетих вътрешна сила да ми дава кураж. Моята приятелка беше силно разтърсена и уплашена.

Отминаха още две години. По това време майка ми посещаваше протестантска църква. Силно възмутена я предупредих да не ме занимава с тези халелуйковци.

Тя започна да се моли усърдно за мен. Една вечер бях посетена от Святия Дух, Който дойде в стаята ми, обгърна ме и започна да ми внушава силни мисли и разбиране за истина, наречена Исус Христос. Цяла нощ се борих и сутринта бях с променен ум. Започнах да посещавам местната църква. Някак си исках това преживяване с Господ да продължи, но от друга страна знаех, че това ще ми струва всичко. Така че реших да се предам. И така започна моето пътуване в океана на реални преживявания с Троицата, което продължава и до днес.

Записах библейско училище, учих психология, богословие и антична история с една цел – да убеждавам хората в абсолютната истина. Днес съм пастор, който учи и изгражда Божите хора на основата Христос.


Анна Генова

Гр. Бургас

Един месец преди падането.
Две години след травмата.