Бог възкреси 16-годишно момче

Беше краят на октомври 2016 г. С наши приятели от Германия бяхме в бедната част на ромската махала „Факултета“ в София. В последния ден от престоя ни там групата реши да отидем и да поиграем с децата, но Бог имаше друг план за нас!

Както си играехме с децата и се молехме за нужди, изведнъж настана паника и всички започнаха да тичат към една къща и да пищят. Попитахме какво става и служителят, който ни придружаваше, каза, че някакво момче е починало. Предложих да отидем и да се молим, но той каза, че не е разумно и че е по-добре да изчакаме, защото в такава паника понякога ромите не реагират добре и може да е опасно за нас.

Около 10 минути стояхме и се чудехме как да постъпим. Усещах, че Бог иска да ни употреби, но трябваше да се съобразим със съвета на служителя. Накрая той се съгласи и ни заведе до къщата. Още с пристигането ни там усетих как Божията слава и авторитет нахлуха като вълна и хората започнаха да се отдръпват и да ни правят място. Момчето лежеше на земята неподвижно и посиняло. Проверих го лично за пулс и установих, че нямаше такъв. Заедно с моите приятели положихме ръце върху него и започнахме да извикваме живот върху него. След 20–25 минути молитва, в която изговаряхме само една дума – ЖИВОТ, забелязах, че очите му помръдват. Проверих отново за пулс и за моя огромна радост усетих леко потупване. Продължихме още няколко минути в молитва и изведнъж момчето пое дълбоко въздух и рязко отвори очите. Бог го върна към живот!

Всички започнаха да викат, да се радват, да скачат и да благодарят на Бога! Изправихме момчето и го сложихме да седне, намокрихме го с вода и му дадохме да пийне. Видимо още отпаднал, той се оглеждаше уплашен и не знаеше какво се случва. Когато дойде на себе си, го попитах дали е приел Исус в сърцето си. Той каза, че не е. Водихме го в молитва и той прие Исус за свой Господ и Спасител. Насърчихме го, че Бог му дава втора възможност да живее, за да Го следва и да свидетелства какво Той е направил в живота му!

Днес свидетелството на това момче е, че не само беше възкресен, но и всички болести, които е имал, са си отишли и сега е напълно здрав! Цялата слава принадлежи на Исус!

Какъв ден, какво усещане, какво блаженство! Благословена съм да преживея този момент!

Жоро и Марияна Пенчеви

Служение Нов Живот

Почит и благодарност на Антон и Ани Калчеви за усърдния им труд на Божията нива в кв. Факултета, София!