Зад кулисите на световната политическа сцена

Зад кулисите на световната политическа сцена

Периодът около встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп в началото на 2017 г. беше време на интензивни пророчески преживявания за мен. Повечето от тях бяха свързани със съдбата на Израел, въпреки че това не беше тема, която изследвах в онзи момент. В предишна публикация споделих един от сънищата, които имах по онова време.

С настоящата статия искам да ви запозная със съдържанието на друг един сън от същия период, който вярвам (базирано на близо тридесетгодишното ми ходене с Бог) ми бе даден чрез Духа Му. Както винаги, искам да подчертая, че сънищата и виденията, които имаме, никога не служат за установяване на нова доктрина и трябва да се изпитват с новозаветната такава. Също така осъзнавам, че тълкуването на сънищата и виденията често е повлияно от нашите теологически и други убеждения. Имайки предвид това, нека разгледаме съня, който се състои от две привидно несвързани помежду си части (политическият и библейски контекст обаче сочат обратното).

3/2/2017

Намирах се на малка тераска с изглед към площад „Свети Петър”, откъдето папата (не задължително настоящия папа Франциск, а просто водачът на римокатолическата църква) трябваше да говори на поклонниците във Ватикана. (В съня гледната ми точка/перспективата беше от позицията на папата). Изведнъж почувствах слабост в краката си и видях балкона под мен да се разпада. Аз обаче успях да се хвана за нещо, което изглеждаше като стърчащо арматурно желязо и така избегнах падането. В себе си знаех, че всичко това е постановка. Придърпах себе си навътре в сградата, където охраната ме чакаше заедно с няколко други човека, които бяха организирали „чудотворното избавление”. Това затвърди впечатлението ми, че цялото нещо беше театър. Тълпите, събрани на площада, не подозираха нищо и вземаха случващото се за чиста монета.

(Не искам да спекулирам, че това, което видях, е свързано с описаното в Откровение 13:3, но е възможно. Няма да спекулирам и с мненията, че главата на Римокатолическата църква ще бъде или Антихрист, или Лъжливият пророк преди него, но това също не е изключено.)

В следващия епизод на съня намерих себе си (вече не в образа на папата) лежащ на луксозен бял диван, сякаш взет от царски дворец. Диванът се намираше на открито, на върха на един хълм. Обърнах се надясно и видях, че в подножието на хълма се намираше Ерусалим. Станах от дивана и тръгнах надолу, но не към града, а от другата страна на хълма. Не след дълго стигнах до голф игрище, граничещо с малък плаж. Групички от хора се наслаждаваха на топлото време и почиваха. В този момент вниманието ми бе насочено към нещо, което изглеждаше като открит бар от лявата ми страна. В средата му видях бившия президент Барак Обама, стоящ мирно и слушащ инструкции от група на очевидно богати и влиятелни мъже, изтегнали се на столове около него. Мишел Обама също беше наблизо – вън от бара, подпряла се на едно дърво, чакаща мъжа ѝ да свърши с инструктажа.

Бях вече подминал бара, когато видях от него да излиза едно малко дете (според мен символ на незрялост – Еклесиаст 10:16), наметнато с нещо средно между булчински воал (символ на завет) и царско наметало (символ на власт). Цветът на това наметало беше мръснобял, подобно на дивана, с който започна този епизод. Размерът му пък беше непропорционално голям за ръста на детето и това го правеше постоянно да се закача в храстите около пътеката, по която то вървеше. Тази пътека се виеше около хълма, споменат в началото. Последното нещо, което осъзнах преди да се събудя, е, че тя водеше към Ерусалим, който се намираше от другата му страна…

Може да се спекулира, че „елитистите”, дърпащи конците на Обама, не са свършили още с него и ще се опитат да го издигнат на влиятелен политически пост (защо не Генерален Секретар на ООН?) и да го използват в пъкления си план срещу Израел. Повече от вероятно е да има и „католическа връзка” в тази работа, отчитайки първия епизод от съня. Засега това са само предположения. Времето ще покаже. Това, което ние трябва да направим, е да вдигнем очите си към небето, защото „нашето изкупление наближи”!

Сподели в