Защо дъгата е символ на ЛГБТ движението?

Защо дъгата е символ на ЛГБТ движението?

На 26 юни 2016 г. светът стана свидетел на факт, който би накарал основателите на американската държава да се обърнат в гробовете си – Белият дом бе осветен в цветовете на дъгата, приветствайки узаконяването на еднополовите бракове в САЩ. Днес в САЩ еднополовите „съпрузи“ имат същите права като хетеросексуалните такива, включително правото да осиновяват деца.

През последното десетилетие т.нар. ЛГБТ общество набра скорост на световната сцена. Ежегодно в много градове по света се провеждат гей паради, украсени в цветовете на дъгата, които целят да внушат, че хомосексуализмът е всъщност причина за гордост („прайд“ на английски). Хомосексуалистите си мислят, че са достигнали връх на свободата, подкрепени от либерални хетеросексуални, които вярват, че всеки трябва да има правото да изразява сексуалните си предпочитания без никакви законови ограничения. Това е картината в материалния свят – битка между идеологии и социално-политически движения. Но докато либерално настроените изливат омраза към консервативните, а консервативните – към либералните, хората, които имат познания за духовния свят, са наясно, че хомосексуализмът, както всички други сексуални извращения, е причинен от зли духове. Нито една идеология или каквото и да било нещо, родено от човешкия ум или въображение, не е изолирано от влиянието на духовния свят, където се води битка между силите на тъмнината, които целят да унищожат човечеството, и силите на светлината, които в съюз с Църквата искат да доведат хората до единствения Спасител за човешкия род – Исус Христос. (В статията Как виждаме хомосексуалистите? се говори за християнската позиция относно хомосексуализма.)

Духовният източник на ЛГБТ движението се изразява най-явно в цветовете на ЛГБТ знамето. Ние, християните, знаем, че дъгата е символ на Божието обещание към Ной, че никога повече няма да изпрати потоп, за да унищожи нечестието на земята, и затова мнозина от нас са роптали против това, че ЛГБТ движението е присвоило „нашия“ символ. Колко често сме се чували да казваме „Върнете ни знамето, то си е наше!“ Но истината е, че символът на дъгата не е нито на хората, участващи в ЛГБТ движението, нито на хората, които съставляват Църквата. Това е символът, с който нечистите духовни сили зад ЛГБТ движението напомнят на Бог, че въпреки разрухата, която ЛГБТ идеологията нанася на човешката раса, Той не може да наруши обещанието Си и да изпрати отново потоп. Така виждаме, че цветовете на дъгата не разкриват наглостта на дявола, а по-скоро безизходицата, в която се намира. Издигането на знамето на дъгата разкрива неговото отчаяние – той знае, че времето му изтича, затова намира начини да възпрепятства наказанието, което му се полага за разрухата, която е нанесъл на Божието творение. Знамето с дъгата не е случайно, а абсолютно необходимо за ЛГБТ движението! Дяволът знае, че Бог е верен на обещанията Си.

Повече от всякога Църквата трябва да стои твърдо в истината – Божието слово, разкрито от Святия Дух. Идват дни, когато тези, които не приемат ЛГБТ идеологията, ще бъдат гонени и потискани. Идват дни, когато Църквата ще започне да ходи в голяма сила и слава. Важното е всеки да остане верен на Исус.

„И както стана в Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.“
(Матей 24:37)

„Така стана и в дните на Лот… Подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви.“
(Лука 17:28, 30)

„А те го победиха чрез кръвта на Агнеца и чрез словото на своето свидетелство; защото не обичаха живота си дотолкова, че да бягат от смърт.“
(Откровение 12:11)

„Земята ще се изпълни със знание за славата на Господа, така както водите изпълват морето.“
(Авакум 2:14)

Сподели в