Калина С.

Първата ми среща с Бог:

 

Израснах в църква и винаги съм знаела в себе си, че Исус е Бог и че Той съществува. Но докато тази Истина не стана мой личен опит, тя беше просто знание в ума ми.

 

Всяка неделя с цялото ми семейство посещавахме църковното богослужение. Слушах, беше ми интересно... С цялата си детска искреност не можех да си представя някой да не вярва в моя Спасител. Смятах, че всички познават Живия Бог. Само че някак не можех да си представя, че Исус е реален и днес.

 

После започнах училище... Там се сблъсках с реалност, различна от моите представи за другите. Аз вярвах в Бог, но все повече започваше да се изгубва искреното търсене, а неверието ми растеше... Попаднах в неподходяща компания. Поведението ми започна да се разваля, както и оценките. Честно казано аз се бунтувах, защото не виждах и не намирах Истината. Тази Истина, която Единствена може да те освободи и да ти даде живота ти в най-добрия и пълния му смисъл.

 

Но Исус е толкова мил и любящ, с такава любов се грижи за всеки от нас! Той ме намери, отдалечи ме от неправилните взаимоотношения и аз започнах да Го търся ЛИЧНО в скришната си стаичка. Така, с този глад за Него, завърших с отличие средното си образование. Започна един много труден период в моя живот. Пустинята е мястото на осъзнаване на кого разчиташ, на кого се доверяваш и в кого вярваш.

 

Един ден бях с моя приятелка християнка и „случайно“ се срещнахме с жена с пророческа дарба, която за първи път виждах. Тя започна да се моли за мен под водителството на Духа. Беше толкова силно! Тогава Исус изцели сърцето ми, което бе разбито на парчета, а аз дори не го разбирах. Там видях Исус – разпънат на кръста, с обезобразено лице, бит, мръсен, окървавен, с трънения венец, от който течеше кръвта Му. Той ме гледаше с такова умиление и ми каза с цялата си обич и топлота: „ВСЯКА КАПКА КРЪВ БЕ ЗА ТЕБ.“ В този миг сякаш килограми паднаха от мен. Почувствах се освободена от всичките си наранявания и бунт... Тогава станах отново Неговото дете – чисто, искрено и свободно ОТНОВО!

 

Времето след това преживяване беше невероятно! Виждах как Исус реално ходи с мен, хванал ме за ръка. Той започна да ми показва чудни неща, за които съм копняла цял живот. Нямах желание за старите си навици. Ходенето на църква стана най-желаното ми занимание, бях гладна да науча повече за Него и исках да ходя на всяка служба, дори ако е възможно всеки ден! Словото Му започна да оживява. Намерих си прекрасно семейство – цялата църква, които бяха най-голямата ми опора в онзи момент.

 

Моето приключение с Исус тепърва започва, но аз разбрах как мога истински и дълбоко да Го познавам – чрез близък разговор в моята стая.

 

Бъди готов и търсещ и забрави целия шум около теб. Така Исус ще ти се разкрие по най-необикновен и личен начин.

 

Толкова съм щастлива, че имам привилегията да опознавам Твореца на цялата Вселена, Който не спира да ми показва велики неща и да ме изненадва. Зная и уверена съм в Неговите обещания, защото Той вече ми се е показал Верен – Единствено Той... И ще остане такъв до края!

 

Амин.

Не бяха намерани статии.