Максим

Първата ми среща с Бог:

 

Благословени приятели, мир вам!

 

Казвам се Максим. С това свидетелство искам да прославя нашия Господ Исус Христос. Отдавам Му цялата слава за Неговата голяма любов и милост към мен, грешника, на когото Той се откри преди 20 години и даде покаяние, изцеление и освобождение от греха.

 

Израснах без баща – родителите ми се разделиха още когато бях дете. Майка ми се стремеше да ме възпитава добре и да ме учи на правилните неща, но улицата и връстниците ми влияеха зле. На 14 години вече пушех, на 15 години започнах да употребявам алкохол, а на 16 години опитах наркотици. Имах нужда от пари, за да си купувам цялата тази отрова, и с приятелите ми мамехме и крадяхме постоянно. На 18 години много от моите приятели вече бяха в затвора, а някои бяха починали от наркотици и алкохол. Аз успях да оцелея и влязох в казармата за две години.

 

Ожених се веднага след уволнението, защото се надявах, че семейният живот ще ме промени, но това не се случи. Отново започнах да пия, да крада и да вземам наркотици. Един ден, по време на голяма кражба, аз и приятелите ми бяхме хванати от полицията. Отведоха ни в ареста. Очакваше ни съд и присъдата можеше да бъде много тежка –до 15 години затвор. Тогава наистина се уплаших, че може да загубя толкова години от живота си. И за пръв път се обърнах към Бога, в Когото изобщо не вярвах.

 

Помня и до днес първата си молитва. Никой не ме беше учил как да се моля – това беше викът на моята душа към Бога. Аз действително извиках към Него, казвайки: „Боже, не вярвам в Теб, но ако Ти наистина си жив, ако наистина виждаш, ако чуваш и ако можеш ВСИЧКО, то тогава покажи ми Себе Си, направи чудо – направи така, че да не вляза в затвора, промени мен и целия ми живот, освободи ме от цигарите, алкохола, наркотиците, от всичко отвратително, което е в мен... И ако това се случи, аз ще Ти дам живота си и ще служа само на Теб до края на дните си на тази земя!“

 

Слава на Бога за Неговата милост и Неговата голямата любов към мене, грешника. Той отговори на молитвата ми по невероятен начин и аз наистина не влязох в затвора – получих само 2 години условно. Бог ме освободи от робството на греха, в който живеех, изцели ме и ме възстанови духовно и физически, възстанови семейството ми, което беше на ръба на развода. И най-важното – Той ми даде Неговия скъпоценен Свят Дух, чрез Когото Му служа вече 20 години, както обещах!

 

Днес мога да кажа с увереност, че Господ Исус Христос спасява, изцелява и освобождава от всеки грях и проклятие ВСЕКИ човек, който се обръща към Него за помощ. Само Господ е отговорът на всичките ни нужди. Само Господ ни обича истински и иска да ни помогне. Той наистина е жив и всемогъщ Бог! Алелуя!

Не бяха намерани статии.