Рак последен стадий

Това се случва през ноември 2016 г. Асен и съпругата му живеят и работят от дълги години в Испания. Един ден той получава силни болки в корема и започва да повръща. Отиват на лекар и след много изследвания, направени в болница в Испания, лекарите казват на жена му, че съпругът й има рак в последен стадий и не му остава много да живее. Съветват ги да се върнат в България. Тя не му казва какво е заболяването му, но се завръщат в България. 

Няколко дена по-късно отиват в Пловдив и отново правят изследвания, които потвърждават диагнозата. И българските лекари крият истината от Асен. Само на съпругата му казват, че не му остава много време. Денят е петък.

В неделя двамата отиват на богослужение в с. Семчиново и когато от амвона е отправена покана за молитва за изцеление, Асен излиза напред, защото разбира, че нещо не е наред със здравето му. Пастор Наско чувства в духа, че трябва да го попита дали е приел Исус в сърцето си? Моли се за него и чак след службата разбира от съпругата, че Асен е болен от рак в последен стадий. Пастор Наско изговаря слово върху тях, че още този ден ще имат специална среща с Бога.

След молитвата Асен чувства подобрение и дори се храни нормално, без да повръща и без болки в стомаха. Вечерта си лягат да спят, но през нощта жената става, за да отиде до тоалетната. Излиза на двора, тъй като тоалетната е външна, и вижда огромен ангел. Толкова е изненадана, че се връща обратно в къщата и си разтърква очите, за да е сигурна, че не сънува. После поглежда през прозореца и отново вижда ангела. Тогава разбира, че Бог върши нещо в дома им…

Няколко дена по-късно решават да отидат на лекар в София. След обстойни прегледи лекарят казва: „Не знам кой ви е казал, че имате рак. Аз не откривам никакъв рак!“

Следващата неделя Асен и семейството му много развълнувани споделят в църквата радостната вест за чудото, което Бог е извършил в живота им!

Цялата слава принадлежи на Исус!

Жоро и Марияна Пенчеви

Служение Нов Живот

Благодарност и почит към Пастор Наско Минчев за приятелството и работата му за Исус в с. Семчиново!