Когато Бог говори чрез медицинския персонал

Една от причините за това, че някои християни се провалят, е, че те никога не развиват близко взаимоотношение със Святия Дух. Тези хора пропускат безценната възможност да изградят близост със Създателя и Господар на Вселената и, правейки това, те също ограничават потока на Неговата любяща грижа в техния живот.

Преди няколко години поради определени проблеми със здравето ми беше препоръчано да мина през ядрено-магнитен резонанс, от който щеше да стане ясно дали те не са причинени от тумор в мозъка. Докато чаках за резултатите в докторския кабинет в Атланта, аз знаех с духа си, че те ще бъдат отрицателни; умът ми обаче се бореше с безпокойство.

В един момент в чакалнята влезе сестрата – афроамериканка на средна възраст, с която започнахме непринуден разговор. Когато разбра, че съм роден и израснал в България, тя възкликна радостно: „Аз имам едни много добри приятели, които също са от България! Те току-що се преместиха в Сан Рафаел, Калифорния.”

Това, което тази сестра не знаеше, е, че името Рафаел (Бог, Който изцелява) има специално значение за мен. Не само защото така се казва единият от синовете ми, но и Святият Дух често използва тази дума, за да комуникира изцелителни послания в някои от сънищата, които Той ми дава.

Когато чух „паролата”, радост нахлу в сърцето ми и аз знаех, че всичко ще бъде ОК. И наистина, резултатите дойдоха малко по-късно и те бяха отрицателни!

Вярвам, че днес Духът ни приканва към по-близко общение с Него.


Откъс от предстоящата за печат книга на Валери Канчелов „До Атланта и назад – избрани статии и свидетелства за верността на Бог“.