Закрила посред гонитба с полицейски коли

На  4 септември 2017 г. с двамата ми синове отидохме до една близка до Атланта планина (Blue Ridge Mountain), където прекарахме по-голямата част от деня. По пътя обратно към града нямаше почти никакви автомобили. В един момент обаче, поглеждайки рутинно в огледалото за обратно виждане, забелязах голям джип, който се движеше с много висока скорост, като влизаше и в двете платна. В следващия момент от завоя зад него изскочиха и няколко полицейски коли със запалени светлини и ревящи сирени.

Аз реагирах моментално, като завих рязко и излязох от пътя, на граничещата с него тревна площ. Секунди по-късно преследваният джип премина през мястото, където щяхме да бъдем с децата, ако не бях отбил. Божиите ангели свършиха чудесна работа за пореден път!

П.С. След като продължихме към града, на няколко километра от избегнатото произшествие, видяхме джипа, излязъл от пътя и заобиколен от полицейски коли, а водачът му арестуван.


Откъс от предстоящата за печат книга на Валери Канчелов „До Атланта и назад – избрани статии и свидетелства за верността на Бог“.