Голямото объркване

Още от Едемската градина размазването и заличаването на границите между добро и зло, между правилно и почти правилно, е било едно от най-ефективните оръжия на Сатана във войната му срещу човечеството. Той дори се опита да го използва срещу Господ Исус Христос, когато Го изкушаваше в пустинята. Днес това заличаване на границите е в сърцевината на „прогресивното” движение, в частност – на ЛГБТ идеологията. Никакво абсолютно добро, никакво абсолютно зло.

Мисля, че беше през 2008 г., когато само в разстояние на няколко дни аз и синът ми Йоел (той беше на около десет години) имахме един и същи сън. В него ние се намирахме на плажна ивица, част от Източното крайбрежие на САЩ. Погледите ни бяха отправени на изток към Атлантическия океан, откъдето видяхме да приближават няколко завихрени стълбове от вода, наподобяващи торнада. (На няколко места Библията използва подобна символика, за да опише наближаващ съд) Вярвам, че всяка вихрушка представляваше различна идеология (социализъм, ислям и други), формирана и изпратена срещу Америка. Главният ефект, който те причиняваха на нацията, може да бъде описан с една дума – ХАОС.

В съня аз и Йоел се качихме на нещо, което изглеждаше като наблюдателна кула и започнахме да предупреждаваме хората на плажа за приближаващите опасности.

Минаха няколко години преди този сън да стане реалност и ние да започнем да правим това чрез книги, телевизия, интернет и по всякакви други възможни начини. Бог отново се показа верен! Молитвата ми е – и ние да бъдем намерени такива в работата ни за Него.

Повече свидетелства като това можете да намерите в статията ми „Божията предупредителна система”.


Откъс от предстоящата за печат книга на Валери Канчелов „До Атланта и назад – избрани статии и свидетелства за верността на Бог“.