Закрила при опасно изпреварване на пътя

Божията милост във формата на закрила на пътя се е проявявала многократно в живота на моето семейство (вижте статията Закрила посред гонитба с полицейски коли). Ще се огранича само с един пример.

Когато синът ни Йоел беше седемгодишен, той започна да посещава школа по бойни изкуства в Атланта. Една вечер след тренировка тръгнахме към вкъщи с нашата малка кола Geo Prism. Пътят, по който пътувахме, имаше по едно платно във всяка посока и беше лошо осветен. Трафикът не беше много натоварен, но изведнъж шофьорът зад челната кола в насрещното движение реши да я задмине на място, където нямаше нито право, нито разстояние да го направи. Той рязко влезе в платно ни, устремявайки се право към нас. За да избегна челен удар, аз мигновено завих към тротоара. За момент трите коли бяха подредени успоредно в две платна! Отчитайки ширината на пътя, габаритите на автомобилите, лошата видимост и голямата скорост, нямаше начин да се избегне сблъсъка. Въпреки всичко, Бог ни запази невредими за пореден път!


Откъс от предстоящата за печат книга на Валери Канчелов „До Атланта и назад – избрани статии и свидетелства за верността на Бог“.