Бедствия, COVID-19 и Църквата – откровение за България и Европа

Бедствия, COVID-19 и Църквата - откровение за България и Европа

Преди да споделя нещата, които вярвам, че Святият Дух ми е показал, бих искал да отбележа, че всички видения и откровения са получени в рамките на цяла една година, през няколко месеца или седмици. Нямам претенциите да бъда ходещото откровение за действията на Бога, нито че „си пия кафето или чая с Него” – опасна тенденция, която наблюдавам при някои братя и сестри, които си „бъбрят” ежедневно или ежечасно с Господа. Споделените по-долу преживявания са изключително дело на Неговата благодат и намерение. Почти нито едно от тях не е получено поради настоятелни молитви да виждам или да знам, дори по-голямата част от тях са получени при осъществяване на рутинни действия от ежедневието и не са дошли в момент на молитва, но определено изискват такава. Това не означава, че не се моля, но означава единствено, че въпреки ежедневната молитва Бог решава суверенно в кой момент и как това да се случи. В частност, това е, което Библията нарича „благодат” или автономно откриване на определени неща според „действието на Неговата сила”.

************

През втората десетдневка на месец септември 2019 г. получих ясно слово от Духа, че към България идват две бедствия. Не получих яснота за тяхното съдържание, но ми беше обяснено, че са допуснати от Бог поради неверието, идолопоклонството и отказът да се приеме евангелието Му. Конкретно словото Му се състоеше в това, че като нация викаме и протестираме против правителство и местна власт, вместо да извикаме за праведност към Оня, Който поставя и сваля царе. Както посочих, не ми беше показано в какво точно се състоят тези две бедствия, но на въпрос от мои приятели, на които споделих видяното и чутото, кога е времето за настъпването им (или поне на едното от тях), имах ясното разбиране, че ни делят около 5-6 месеца. Датата, на която получих предупреждението, беше 13 септември 2019 г. Точно след 6 месеца, на 13 март, държавата въведе първото извънредно положение поради пандемията от коронавирус. Интересното е, че в чуждестранната преса излязоха статии с изследвания на английски учени, които на базата на определена методика и алгоритми са стигнали до заключението, че коронавирусът е започнал своето разпространение в периода между…13 септември и 7 декември. Възможно е това да е съвпадение, възможно е и да не е, но определено е интересно като факт, без да има в себе си претенцията да е отправна точка за каквито и да е категорични твърдения. (Това е един от множеството линкове, които водят до статия с гореспоменатото съдържание https://www.newsweek.com/coronavirus-outbreak-september-not-wuhan-1498566).

След около три месеца, на 18 декември 2019 г., получих следващо слово за неща, които предстоят/ха да се случат, като този път вниманието ми беше насочено в голяма степен към Европа. Преживяването ми продължи около 20 мин., при което записвах всичко, което чувах и виждах. Бих искал да отбележа, че болднатите (удебелени в черно) думи в текста по-долу са автентичните думи, които чувах в духа си, а изреченията с нормален шрифт са тези, които виждаха очите на сърцето ми. Не на последно място бих искал да отбележа, че разбирането ми за идващите събития към този момент – месец декември 2019-а, беше повлияно от множеството статии (работя в сферата на медиите), които бях прочел относно задаващата се рецесия и недоумявах как се вместваше това мое тогавашно тълкуване на откровението с видението за повсевместно установяване на страх от смъртта по цяла Европа. След няколко месеца, естествено, разбрах за какво става въпрос. Ето и текста на словото, което получих:

–––––-

 18.12.2019 г.

„Аз ще пренаредя Моята църква, ще извадя на преден план тия, които Съм подготвял в пещерите и в рововете. Наистина последните ще станат първи.

Настанало е време, в което ще наказвам по-бързо и по-строго беззаконието и отказа да се слуша гласа Ми.

Ще излея Духа Си на много места по света по невиждан начин и ще запаля огън там, където никога не е горял и там, където е горял ярко в отминалите времена. Европа ще бъде потопена в мрак и страх, но Аз ще осияя там, където Ме търсят с цяло сърце.

Не спирайте да викате към Мен за Моя огън, за Моето помазание, защото Аз ще изливам от Духа си без мяра.

Много хора ще познаят силата Ми и Славата Ми по начин, по който не са си и представяли, че е възможно да се случи.

Ще направя така, че изцеленията да станат нещо нормално и чудесата – ежедневие.

В момента сатанинските пълчища се концентрират, за да ударят Европа, защото знаят, че Аз отново ще родя и възродя най-великите служения именно там. Искам да се молите за мира на Европа, за да може тя да оцелее и да стане място за изливане и освобождаване на Моята слава.

Три атаки ще я ударят – финансова атака, срив в социалните системи, вълна на невиждан страх.

Хаос, напрежение, страх. И всред всичко това Църквата Ми ще бъде като град, поставен на висока скала. Моята църква!”

Видях много сериозно прегрупиране на демонични пластове в поднебесната, които се подготвяха да ударят Църквата и истинските вярващи заради идващата вълна на Божията слава с една-единствена цел – да й попречат да я хване и да я преживее.

Пълчища от армии, съставени от демони на страх и на страх от смъртта, отчаяние, депресия и самосъжаление ще атакуват Христовата църква, за да й попречат да влезе в пълното си призвание.

Основната цел на тези атаки ще се състои в това – вярващите да прибегнат до хуманизма, психологията и философията за разрешаване на личните си проблеми и по този начин да похулят Божията благодат. Тези, които са твърди в посвещението си, ще продължат да следват Господа с още по-голяма ревност, а останалите ще бъдат удавени в морето на хуманизма и своето безумие.

„Пригответе се за война с цялото Божие всеоръжие, за да устоите в деня на злия!”

Бог ще допусне всичко това да се случи, за да отсее Своите Си и да подготви армия, която ще марширува под Неговото водителство.

Досега основните атаки към Църквата са били главно от духа на религия, които атаки държаха вярващите в невежество, тъмнина и духовна летаргия. Идващите атаки вече ще бъдат от гореспоменатите духове, а интензитетът им ще бъде над всичко, което сме преживявали. Основната им цел е да възпрепятстват и осуетят откровението за новото създание и осиновлението. Тъй като тези истини се установяват с голяма бързина, то атаките ще бъдат насочени вече не толкова към ума, а към сърцето на вярващите, което отново ще издигне на почит и задълбочено проповядване на истината за нашата праведност.”

–––––

Няколко месеца по-късно, на 26 март 2020 г., получих ясно разбиране, че в даден момент в бъдещето ще се появи нов и по-страховит вирус от Китай, като не бях наясно дали е нов щам на Ковид-19 или напълно нов вирус. Интересното е, че преди десетина дни попаднах на интервю на Сид Рот в предаването му „It’s supernatural“ от 09.08.2020 г. с един американски проповедник, пророк и бизнесмен на име Кевин Задай. Задай е имал петчасова среща с Исус, в която Господ му е говорил за много неща, включително и за този напълно нов и по-пагубен вирус от Китай. Това, което е позитивното в случая, е, че Бог му е казал, че разпространението на този все още несъществуващ вирус може да бъде спряно, ако Църквата Му се моли, пости и воюва срещу него. Другото интересно и вълнуващо в това видео е, че Задай отделя немалко време за наближаващата изключително мощна вълна на Божията слава, както и за това, че Исус му е говорил как дяволът ще освободи много силна атака срещу Църквата, изразяваща се в дух на отхвърляне и отчаяние. (https://sidroth.org/television/tv-archives/kevin-zadai-9/ Под видеото има PDF файл на цялото интервю.)

В края на месец юни 2020 г. получих ясно слово и дирекция по отношение на идваща втора вълна, този път конкретно на познатия ни коронавирус. Това, което видях е, че първата вълна, ударила целия свят през първата половина на 2019 г., беше нищо в сравнение с втората и мога да я определя – първата вълна – като предупреждение за света и за това, което ще последва. Според словото на друг пророк, когото гледах наскоро, познатият ни свят няма да бъде вече същият, което не е причина за обезкуражаване, а точно обратното – на света му предстои да навлезе в началото на много специфичен период или „времето, когато ще се възстанови всичко, за което е говорил Бог от века чрез устата на светите Си пророци” (Деяния на апостолите 3:21) Заедно с виждането ми за втора вълна на COVID-19 получих ясни инструкции да се запася с хранителни продукти за поне 6 месеца, тъй като през този период световната икономика ще се срине и ще изпадне в колапс. Това, което видях е, че пандемията ще върлува навсякъде, държавите ще бъдат в почти тотален локдаун, магазините ще бъдат изпразнени или просто няма да има кой да достави или да зарежда продуктите. Или най-малкото страхът от заразяване, предвид останалите 5-6 вида грипни вируси, които ще се появят през есента и началото на зимата, ще парализира обществата. Интересното е, че същият този Кевин Задай споменава в горепосоченото видео, че е получил слово относно предстояща втора вълна на COVID-19, както и че Исус му е казал да се запаси с провизии и то повече, отколкото са му нужни, за да има и да благославя други хора. По-вълнуващата част е тази, в която Господ му е казал, че тази втора вълна на коронавируса няма да бъде отменена, дори да се молим за това, но може да бъде съкратено времето относно нейната продължителност. Нещо, което е напълно библейски принцип и което приемам абсолютно безрезервно, но за това са нужни непрестанни молитви на светиите, съпроводени с пост.

Потърсих в молитва Господ за момента, от който втората вълна на коронавирусната инфекция ще започне да набира скорост конкретно на територията на България и това, което дойде до сърцето ми като разбиране и убеждение е, че имаме 4-месечен прозорец, стартиращ от началото на месец юли. Т.е. ситуацията прогресивно ще се влоши от ноември месец нататък и ако не се стигне до съкращаване на времето, то втората вълна ще трае поне до март-април.

Това, което е най-насърчително в тази ситуация е, че през този изключително мрачен период за целия свят, Бог ще освободи такава слава към Църквата Си, че ми е трудно да я опиша. Всъщност, тя е описана в горепосочения текст, в който Бог ми говори за освобождаването на силата Му и Славата Му по невероятен начин, съпроводена с ежедневни чудеса и изцеления. За това говорят и добре познатите ни стихове от Агей 2:6-9:

„Защото така казва Господ на Силите: Още веднъж, след малко, аз ще разтърся небето и земята, морето и сушата. Ще разтърся и всичките народи; и отбраните неща на всичките народи ще дойдат; и Аз ще изпълня тоя дом със слава, казва Господ на Силите. Среброто е Мое и златото е Мое, казва Господ на Силите. Последната слава на тоя дом ще бъде по-голяма от предишната, казва Господ на Силите; и на това място ще дам мир, казва Господ на Силите.”

За отбелязване е, че преди изпълването на Дома, има разтърсване на небето, земята, водите и народите и едва след това слиза Славата. А тя идва с всички възможни благословения, както се случи с дома на Овид-едом.

Според мен по-важното към настоящия момент е, че Бог се занимава изключително сериозно с очистването на сърцата на синовете и дъщерите си и всеки, който е близо до сърцето Му, ще потвърди за изключителният интензитет от страна на Святия Дух относно личното ни освещение или отделяне от нещата на света, които ни сплитат. Нещо, което е в пълен синхрон с постоянно повтарящите се стихове в духа ми за това да изперем дрехите си, защото е наближил Третия ден. Господ никога не е спирал да работи в сърцата ни чрез изработеното на кръста, но понастоящем сме в сезон, в който Духът Му се движи над и всред Дома Му, освобождавайки и ускорявайки Неговите съдби:

Защото дойде времето да се започне съдът от Божието домочадие; и ако почне първо от нас, каква ще бъде сетнината на тия, които не се покоряват на Божието благовестие?” (1 Петрово 4:17)

По отношение на второто бедствие (в началото споменах, че дойде слово към мен за две бедствия на територията на България) – на по-късен етап вярвам, че Духът ми говори на 23 юни 2020 г., чрез Агей 1:11:

„защото Аз повиках суша на земята и по горите, на житото, на виното и на дървеното масло, на всичко, което произвежда земята, на хората и на добитъка, и на всички трудове на човешките ръце.”

Суша, която ще рефлектира и в невъзможността естествените и изкуствените водоеми да бъдат запълнени с нужните количества вода, което ще постави големи части и области от страната ни във водна криза. Ситуация, която наблюдавахме в Перник. Лично аз вярвам, че безводието в тази част на страната ни в края на 2019-а и началото на 2020-а година беше предупреждение какво е възможно да се случи, ако нямаме мъдро и разумно използване на водните ни ресурси. Моето разбиране за възможна водна криза за доста голяма част от територията на страната е, че подобен проблем ще ескалира през първата половина на 2021 г.

Бих искал да споделя още едно видение, което имах преди няколко месеца, което смятам за особено важно и което би могло да помогне на всеки, който го приеме. Видях Божия огън да слиза от небето като огромна вълна, но преди да достигне земята, той се раздели на по-малки огньове, които подминаха институционализирани църкви, отказващи да се трансформират и осветят, както и да приемат новия мях, който Бог в момента подготвя. Тези разделени потоци на Божия огън нахлуха в живота на отделни вярващи, като основно се спускаха над домове и отделни групи от хора. Това, което се случи впоследствие беше, че мнозина започнаха да изоставят посвещението си към празни откъм Славата църковни общности, за да мигрират или да се присъединят към огъня на Божието съживление. Това породи ненавист, хулене и гонение от страна на непроменилото се и закоренено в религиозно-политическите си игри църковно лидерство спрямо новосформиращите се групи, в които Святият Дух беше изключителния лидер. Подобно развитие на нещата не би трябвало да е изненадващо за никого, тъй като винаги в човешката история, а и в тази на Църквата, родените и водените от Духа са били гонени от родените и водените от плътта. В това велико движение на Божия Дух, Господ наистина пренареди Църквата Си по един изумителен начин и я направи да действа като Свое Тяло. Изливането на Духа върху отделни хора, групи и общности, различни от стандартизираните църковни форми и мехове, реално се оказа Божият съд над корумпираното, автократично и авторитарно управление спрямо Църквата Му, на местата, на които то се е случвало през последните десетилетия.

В средата на месец август имах и още едно преживяване, което ми се случва за първи път от 30 г. насам. Докато бях в молитва, след около час от началото й, чух в духа си пронизителен звук на шофар (еврейски музикален инструмент, изработен от рог на див козел. Навсякъде в Стария Завет, където е употребена думата „тръба” на български, еврейският термин е „шофар”). Получих ясното разбиране, че това е звука, с който Господ на войнствата събираше армията Си от всички краища на света. Той беше много специфичен и аз знаех някак си, че това е тръбата, която е за свикване на война. (За отбелязване е и фактът, че в гореспоменатите стихове от Агей относно последната слава на Божия дом, „Господ на Силите”, в еврейския си оригинал се превежда като „Господ на войнствата”.) Понастоящем Бог извиква воините си и ги събира под знамената на Своята Си армия, за да ги поведе в “победително шествие” (2 Кор. 2:14). След няколко часа потърсих в Youtube видеа за всички ситуации, при които Божият Израил е бил свикван чрез звука на шофара. Открих поне шест различни звукоизвличания от рога на козел, демонстрирани от еврейски или така наречените Месиански вярващи. Когато достигнах до това да чуя звука за война, произведен от шофар, целият настръхнах – звукът беше абсолютно същия като този, който чух в духа си.

Ще завърша с един сън, даден на вярващ приятел, който напълно отговаря на словата, които идват до мен, показващи ясно, че Божиите очистващи и освещаващи съдби в момента са насочени към Неговия дом. (Темата за Божиите съдби спрямо вярващите и разликата им от Божия съд над невярващите е обширна, но само искам да спомена, че съдбите му към нас са за очистване, а към света са за осъждане.) В този сън моят брат в Господа е видял как към сградата на една от къщите в родното му село, която той често е посещавал и в която е бил в този момент, се е насочил страховит тайфун. (Този тайфун и въздействието му върху пренареждането или преформатирането на църковната структура съм имал възможността да го видя няколко пъти през последните 20 години, но не и понастоящем. Към този момент, по отношение на тази област, Бог предпочита да ми говори с думи или стихове от Писанието.) Инстинктивно той се е прибрал в бащината си къща (която е преобраз на дома на Отца ни) и е наблюдавал какво се случва през прозореца, знаейки, че къщата, която е обект на влияние от този тайфун, е съвременната видима църква (която определено в немалко случаи не може да бъде квалифицирана като дома на Отца ни, а като дом на човешките решения, програми и действия.) След опустошителното действие на тайфуна и неговото оттегляне, от къщата са останали само една основа и една колона.

Нека всеки да изследва и да прецени на каква основа е построил живота си, защото е много важно да съдим себе си, за да не бъдем осъдени заедно със света чрез задаващата се безпрецедентна криза – още едно слово, което не престава да се повтаря и да кънти в сърцето ми, и което ме държи в почтителен страх от Господа. Бог призовава Църквата си да излезе от „духовния Вавилон”, да очисти сърцето си чрез покаяние от мъртви дела, „изкупвайки благовремието”, за да приготви себе си като „църква славна, без петно, или бръчка, или друго такова нещо, но да бъде света и непорочна” (Ефесяни 5:27)


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в