Не сте готови!

Не сте готови!

Но ще започна с думите, които Святия Дух ми каза една ноемврийска нощ, когато се събудих и си въздишах как искам да се прибера у Дома…

Когато замълчах, ясно чух гласа Му: „Не сте готови!”. Започнах да размишлявам в сърцето си върху тези думи. Разбрах, че отговорът е не само в личен план, а като цяло за Църквата.

Към края на ноември и декември 2022 г. през период от около седмица имах три поредни съня.

Събрани в една картина посланията от трите съня са много стряскащи за състоянието на Тялото Христово, а времето изтича – Вратата към Пътя вече се затваря.

Трябва  да споделя слово, дадено ми в три съновидения през последните месеци на миналата 2022 година. На 2 януари призори в четвърти сън Бог ме инструктира – „Кажи словото от трите съня на Църквата”. С това изречение се събудих.  

„Когато вратите ще се затворят при пътя, Като ослабне гласът на мелницата; И при гласа на птицата ще стане човек, И всичките звукове на песента ще ослабнат” (Еклесиаст 12:4)

В огромната Си милост Святия Дух ни предизвиква като Тяло Христово да отидем при Него, да търсим това освещение, без което никой няма да види Бога  – да се смирим, да очистим шлака, да обуем чистите обувки на благовестието, да оставим евтиното благовестие, купено за 30 евро (почти като 30 сребърника), което не издържа на мръсотията, която се излива върху Църквата. Благовестие, което се разпада в първия досег с нечистотата на света.

Трабва да спрем да правим дела по плът зад гърба на Нашия Баща!

Трябва да се смирим и да се покаем за захаросаната храна, с която сме хранили от трапезата на Сатана и Антихрист – фалшиви учения, захаросани, сладки, украсени със сладка сметана, оцветени в розово и бяло, в които няма нито един истински плод. Трябва да се покаем, че храната ни е била без сол и затова Църквата вече не е сол за света.

Господ много ясно каза, че когато солта обезсолее, тя за нищо не струва, освен да се изхвърли на бунището.

Трябва да оставим пътищата на света и да спрем да говорим на неговия език, да спрем да работим за света по неговите правила. Църквата трябва да излезе от Вавилон, служители да спрат да правят компромиси със света!

В личен план всеки един от нас трябва да води битка до кръв с греха за личната си чистота и святост.

Бог ще повери славата Си и силата Си в идващите дни само на чиста и свята Невеста,  а в момента не сме такава. А много скоро ще трябва да се изправим в тежки духовни битки като Тяло Христово.

Ето и сънищата, въз основа, на които пиша тежкото слово за Църквата:

Първият сън беше края на ноември – бях си купила нови обувки – черни мокасини за 30 евро, лъскави, но изкуствена кожа. И обута с тях присъствах  на християнска конференция в голям град, мегаполис, в луксозен хотел. В кафе паузата ни заведоха в съседната зала – пълна само със сладка храна – кексове, сладкиши, кремове, желирани плодове, украсени със сладка сметана. На повечето от сладкишите цветът  беше розов. Нищо солено нямаше, нито един нормален плод, който да не е обработен в сладкиш или крем. Всичко беше захаросано.

Залата беше огромна, такова изобилие на сладки неща не съм виждала в живота си, а за очите всичко беше толкова красиво, изискано, разнообразно – желирани ягоди в розов крем, кексове с какао, без какао, сладки…

В този момент реших да отида до тоалетна, която обаче беше от най-старите, тип селска тоалетна. Пуснах водата, за да я измия и силната струя извади цялата нечистота от ямата, която полепна по новите ми обувките. В съня Бог ми даде да усетя със сетивата си миризмата, нечистотата, всичко, което полепна по обувките ми, те потънаха в мръсотия. Толкова зле се почувствах, а трябваше да се върна в изисканата зала – как с тези ужасно миришещи и мръсни обувки?

На всичко отгоре едната от тях се разцепи– кожата се отдели от подметката. Започнах бързо да търся начин да се почистя. В този момент видях, че с гръб към мен седи мъж на средна възраст. По-късно, когато разсъждавах Святия Дух ми показа, че е преобраз на Отец. В съня се молех да не се обърне, за да не ме види в това състоянието – миришеща, мръсна, с разлепени обувки. Събудих се и бях покрусена от тежкия сън. Първо го приех за себе, но докато се молех, Святият Дух започна да ми говори, че това е послание и за Църквата.

Вторият сън сънувах седмица – две след първия – отново бяхме християнска група, имахме събрание. Както бях с чисти дрехи, нови, изведнъж, докато вървеше събранието, видях, че бях нечиста – дрехите ми бяха изцапани. Бях учудена защо се е получило, знаех, че съм отишла добре и чисто облечена. Знаех, че не мога да остана така в събранието, станах и отидох да се преоблека. Когато се молех разбрах, това е посланието за личната чистота.

Третият в нощта на Бъдни вечер – бях в Германия (във всичките ми сънища, които съм имала, Германия е символ на злото, на света, на системата на врага. Това е езикът, на който Бог ми говори.) Но някой ме остави там с цел, аз нямах избор. Трябваше да работя там и да изкарвам прехраната си.

В съня не знаех дума немски и непрекъснато имах нужда от преводач, не знаех пътищата в този град, не знаех как да стигам до работното си място, а на всичкото отгоре трябваше да работя неща, от които нищо не разбирах, несвойствени за мен. Първият човек, който ме ориентираше по телефона и при когото живеех на квартира, беше събирателен образ на християни, които познавам. Вторият човек, който ми беше преводач с шефа в работата ми, беше жена, активен  служител, добре позната в нашите християнски среди. В съня ми тя знаеше езика, познаваше работодателя ми, превеждаше, държеше се свойски с него, личеше си, че е в „свои води”.

Събудих се много подтисната – това въобще не беше моето място.

И докато размишлявах, в сърцето ми дойде мисъл – „Германия не е само злото и света, това е и религиозната система, в която стоят Моите хора”.

Нека да се молим, да вземем пост, да се смирим, всеки от нас да изпита себе си в това слово. Нека да погледнем на посланието като огромната милост на Святия към нас, защото

„кой може да издържи деня на пришествието Му? И кой ще устои, когато Той се яви? Защото е като огъня на пречиствач и като сапуна на тепавичари. Ще седне като някой, който топи и пречиства сребро, и ще очисти левийците и ще ги претопи като златото и среброто; и те ще принасят на Господа приноси с правда.” (Малахия 3:2-3)


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в