Какво следва след новорождението – сън

Какво следва след новорождението - сън

В този сън Святият Дух ми показа какво трябва да се случи с мен след новорождението ми. Аз не съм роден в християнско семейство, не съм бил вярващ през целия си живот – бях атеист и живеех без Бог. Божият Дух ми показа какво се беше случило с мен в духовен аспект до този момент и какво ми предстои занапред, като новороден.

Сънувах, че имам кола, която стоеше пред блока, спряна от движение, мръсна, счупена, прогнила, натъпкана догоре с боклуци. Колата беше символ на моето тяло. В съня си знаех, че навремето е била много хубава и сме се забавлявали доста с приятелите ми. След като съм я имал години наред и съм изминал с нея толкова километри, съм спрял да я поддържам – така бях свикнал да съм в нея (символ на живота ни в света), че беше започнало да ме мързи да изхвърлям опаковките и остатъците от храни, които съм си купувал, и бях започнал да ги мятам на задната седалка. След време колата беше станала толкова мръсна, че приятелите ми постепенно бяха спрели да се возят с мен. Аз бях продължил да пътувам сам и да я ползвам като кошче за боклук, докато един ден просто я бях зарязал пред блока да гние, но продължавах да трупам боклуци в нея (символ на живота в депресия или апатия).

Оттам започна сънят ми – колата пред блока. В мен беше дошло желание да я стегна (символ на новораждането ми). Бях повикал инструктор, за да изкарам опреснителни шофьорски курсове, но в съня ми този инструктор беше и механик (Святият Дух). Той започна да ми дава указания какво да правя, като същевременно ми помагаше, рамо до рамо с мен.

Първо отворихме предните врати и започнахме да разчистваме отпадъците, за да освободим предните седалки. Вадехме боклуците, пъхахме ги в найлонови торби и ги хвърляхме в близката кофа за боклук (символ на това, което се случва с теб, когато след като си бил новороден, започваш да си припомняш всички хора, на които трябва да простиш, за да изчистиш сърцето си от всяка омраза, болка и негативни емоции. Трябва да го направиш задължително, ако искаш да седнеш зад волана и да потеглиш на път).

Когато освободихме предните седалки, влязохме в колата и Святият Дух ми каза да тръгваме. Трябваше да пътуваме дълго, но накъде – не знаех (символ на процеса на възстановяване, който започва в теб).

По време на пътуването се отбивахме на бензиностанции да зареждаме гориво (бензиностанцията и горивото бяха преобраз на Словото, което ти дава сили, и църквата, където можеш да намериш изобилие от Слово). На бензиностанциите, докато зареждахме, вземахме част от боклука в колата и го изхвърляхме в кофите. Понякога инструкторът ми виждаше някой негов познат и го молеше да ни помага в изхвърлянето на боклука (символ на това, че Бог понякога използва други хора да ни помагат и да говорят това, което Бог има за нас).

На една от бензиностанциите си купих някакъв сладкиш. Скришом обаче отново изхвърлих опаковката в колата, като я пъхнах под седалката. Инструкторът дойде и потеглихме, но боклукът, който бях скрил, не ми даваше мира. Разплаках се и си признах какво съм сторил, а инструкторът се усмихна и каза, че няма проблем. Извадихме опаковката изпод седалката и на следващата бензиностанция я изхвърлихме (символ на изповядването на грях, както и на това, че единственият грях, който Бог няма да ти прости, е този, който не си изповядал).

Постепенно изцяло изчистихме колата отвътре, след което я заведохме на автомивка (символ на новото желание, което идва в теб, да обновиш гардероба си, да ходиш спретнат и чист), после на бояджия (символ на новия човек) и чак тогава инструкторът ми започна да работи по двигателя на колата (символ на утвърдилата се вяра в теб).

След всичко това инструкторът ми каза, че е свършил работата си и ме попита искам ли да продължа сам (символ на това, че Бог уважава свободната воля на човека), на което аз отговорих: „За нищо на света!“. Той остана с мен и ми каза: „Тогава да продължаваме.“

Това вече не е в съня, но бих искал да ти кажа, за да те насърча: За нищо на света не преставай да търсиш водителството на Святия Дух, който винаги ти дава правилните инструкции. Той е твоят „автомонтьр“, който ще се погрижи да имаш всичко, за да вървиш в правилния път, и който ще бъде винаги на съседната седалка до теб, както и най-приятната компания по пътя ти. Алилуя!

Сподели в