Когато Супер-Звездата посети дома ти (пророческа притча)

Когато Супер-Звездата посети дома ти (пророческа притча)

Ти си млад човек от малък провинциален град, обичаш футбола дотолкова, че дори безвъзмездно се грижиш за децата, споделящи тази твоя любов.

Страната ти е домакин на световен шампионат, като някои от срещите трябва да се състоят в родния ти град.

Обстоятелствата се завъртат така, че Кристиано Роналдо (супер-звездата, която не харесваш поради това, което си чул и чел за неговия характер) трябва да посети дома ти.

Той не само че отговаря на въпросите ти, но и шеговито предлага, ако му позволиш да упражни уменията си на стилист (това е неговото хоби), за да ти направи прическа, подобна на неговата.

Ти неохотно се съгласяваш, но не след дълго вече караш родителите ти да снимат теб и Кристиано!

Ледът се разчупва дотолкова, че не след дълго ти го съветваш да не подценява най-върлия съперник на отбора му.

Той ти отговоря, че отборът му от години вече се подготвя за тази среща. Ти не разбираш как е възможно, тъй като жребият е от съвсем скоро, но Кристиано вече е спечелил доверието ти до такава степен, че вярваш на думите му повече, отколкото на сетивата си.

Поантата е възможността да посетиш тренировъчен лагер с любимата си супер-звезда!

Докато разглеждаш и си избираш измежду различните фланелки с името и номера му, долавяш нещо като суматоха в лагера. Разбираш, че поради незнайна за теб причина титлата зависи от изчистването на едно мрачно подземие, пълно с кости и други тленни останки.

И докато всички кършат ръце и се двоумят какво да правят, Кристиано се появява с блясъка на кристално чистия си екип и без да се замисля влиза в подземието.

Изведнъж реалността те сграбчва! Това, което си мислел, че са футболни фланелки, се оказват военни униформи, носещи белези на минали битки. В ръката си забелязваш зачисленото ти оръжие. Световният шампионат се е оказал глобална битка за душите на хората, достигнала дори до твоите порти. Опонент е царството на тъмнината; злокобното подземие – грехът, смъртта и адът.

Кристиано? Крист… Христ…

Сигурен съм, че вече знаеш верния отговор!

Сподели в