Лоялен към неправилната личност?

Лоялен към неправилната личност?

Не беше Божията воля за Йонатан, синът на цар Саул, да загине в разцвета на силите си заедно със своя баща (1 Царе 31). Йонатан и Давид имаха завет помежду си, а също така споделяха и визия за славното бъдеще на Израел. Другото общо между тях беше, че Саул се опита да убие в различни моменти и двамата.

Въпреки опита за убийство, Йонатан избра да остане до своя баща дори когато Божият Дух се беше вече оттеглил от царя. Неправилното разбиране за лоялността му костваше живота.

Въпросът ми към теб е, лоялен ли си към хора, църкви, организации или проекти, от които Святият Дух се е оттеглил? Ако е така, това може дори да ти струва живота. А и защо да стоиш с тях, ако Царят вече ги е напуснал?

Лоялността не е сред компонентите на плода на Духа, описани в 5 глава на Посланието до Галатяни. Верността (към Бог и към хората) обаче е там.

„Това, което се изисква от настойника, е да бъде намерен верен.” (1 Коринтяни 4:2)


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в