Не и днес, дяволе!

Не и днес, дяволе!
от

Случвало ли ви се е около вас да бушува буря, а вие да стоите в съвършен мир? Има дни, в които всичко е нормално – времето е слънчево, кафето не изкипя, птичките пеят…

Обаче има и дни, в които времето е слънчево, но това те дразни, кафето не изкипя – голяма работа, птичките пеят – ох, Боже, защо не ги направи безгласни. Изобщо, тези дни, в които всичко те дразни и сякаш нищо не е както трябва. Това са дните ни на тест. Наричам ги „изборни дни”. Вярвам, че в такива дни просто сме изпитвани. И знаете ли, Бог ни изпитва, но дяволът е написал задачите. Той ни познава и знае кои са слабите ни страни. Четете книгата Йов и ще разберете по-добре.

Всеки човек минава през такива „изборни“ дни. Няма ден за размисъл. Събуждаш се сутринта и си вътре – изпит след изпит, задача след задача. Минава едно, идва друго. И започваш да мислиш: „Дадох ли си десятъка, молих ли се достатъчно, хвалих ли достатъчно…“ и всички тези мисли от типа „бях ли достатъчен/а“. Но това, което трябва да направиш, е да спреш да мислиш за себе си и да погледнеш нагоре. С усмивка.

Божието слово казва в 1 Петрово 1:5,6,7 (съвременен превод):

„Чрез вярата ви Божията сила ви брани, докато получите спасението, готово да се разкрие в края на времето. Радвайте се на това, въпреки че сега за кратко различни изпитания ще ви причинят скръб. Всички те са нужни, за да може, веднъж изпитана, вярата ви, която е много по-ценна от златото, което макар и изпитано с огън, е нетрайно, да заслужи похвала, слава и чест, когато Исус Христос се яви.“

Вярата ни е по-скъпоценна от злато и ще получи похвала от Исус. Точно на това трябва да се фокусираме в такива дни. Не какво направих аз, а какво направи Той. А Божията сила ни пази, за да преминем през всичко.

Следващият път, когато минаваш през изпит, кажи: Не и днес, дяволе! Знам, че си приготвил капани за мен, но днес няма да падна в тях. Няма да се оплаквам, ще благодаря. Няма да плача, ще се радвам. Вярата ми е изпитана. Алилуя! Аз съм спасен/а. Нещата, които ми се случват, са нужни и кратки. Боже, благодаря ти!

Сподели в