Радостта след нощния плач

Радостта след нощния плач

Днес християнството претърпява гонение по целия свят. Дори в държави, които исторически са били източници на съживление, евангелието бива ограничавано чрез различни политически инструменти. Християнски бизнеси биват съдени за това, че отказват да изписват послания върху продуктите си в подкрепа на гей бракове, аборти и други практики, приети в съвременното общество, които са в разрез с библейските принципи. Щом вятърът на гонение е задухал дори в държави, където до преди няколко десетилетия Библията се е четяла във всяка класна стая, защо се учудваме, че в една пост-комунистическа страна като България се предлагат законопроекти, които ограничават религиозните свободи? Подобни закони, съвсем естествено, са приети и в други пост-комунистически страни, и то със същите мотиви – страх от религиозен екстремизъм и заплаха за националната сигурност – и със същата многопартийна подкрепа; дори със същите санкции…

Не за първи път след падането на комунизма, политиците в България застават открито срещу църквите. През деветдесетте години на миналия век, когато страната ни се отваряше към демокрацията и десетки хиляди хора откриваха Христос и християнството, често се случваше управляващите (независимо от партийната им принадлежност), да се опитват да отвличат вниманието от неспособността си да решават националните проблеми, като насъскват населението срещу т.нар. „секти“.

Въпреки че подобен мотив може би има и зад настоящото безумие, нещата днес са по-различни в аспекта, че дори и организации, които обикновено са били в челните редици на гонението срещу нетрадиционните вероизповедания, се обявиха срещу внесения законопроект. Разбира се, виждаме че има и хора, които не са се променили с годините – както преди, така и днес, те показват удивително постоянство в стремежа си да ограничават нечии права.

Повечето законодатели обаче не могат да осъзнаят, камо ли да дефинират, ирационалния подтик в сърцата им към ограничаване на религиозните свободи точно в този момент. Не са много и християните, които го разбират. Въпреки това неведение и от двете страни на барикадата, нещата са прости: ВТОРАТА ВЪЛНА НА СЪЖИВЛЕНИЕ (първата удари в началото на 90-те години на миналия век) Е ВЕЧЕ ДОСТИГНАЛА БРЕГОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ И Е НА ПЪТ ДА ЗАЛЕЕ ЦЯЛАТА СТРАНА!

Това е нещо, което Святият Дух ми показа в началото на годината и оттогава започнах да виждам не едно и две проявления в тази насока. И въпреки че църквата е още до голяма степен разединена и всичко изглежда хаотично за момента, Божията истина върви напред и Неговото намерение за нацията ще устои. Бог има стотици, може би и хиляди верни хора, както в страната, така и в чужбина, които са достигали необходимата зрялост за това Той да им се довери с „подвизи” (Данаил 11:32)!

Виждам също мащабност в действията на Църквата, която по всяка вероятност ще надхвърли всичко, познато досега. Дори и когато гледам само на тима, с който работя, не преставам да се удивявам на Божията благодат. Само за около 8 месеца имахме възможността да достигнем до над 250 000 българи с евангелието на Исус Христос! За около 7 месеца пък статиите, които пиша за сайта „Пророчески Глас“, имаха около 70 000 прочита! Знам също, че и мнозина други биха могли да свидетелстват за мощната Божия ръка върху техните служения.

Това е, което Сатана се опитва да спре! Опитът му не само, че няма да бъде успешен, но реакцията срещу него ще доведе и до разширяване на Царството (Естир 8:17)!

Слава да бъде на името на Исус!

Сподели в