Смъртта на Вяра

Смъртта на Вяра

Ще споделя сън, който Бог ми даде в началото на август 2017 г. След това ще напиша и тълкуванието, което получих.

Сънувах, че се намирам в огромна селска къща – с големи стаи, с величествена вита стълба. Всичко беше направено от много скъпо дърво. Видях перилата – изключително красиви, от сиво, обработено дърво. По тях имаше саксии с цветя. Всичко беше много цветно, изискано. Много уют имаше там.

В съня си вече бях идвала на това място и познавах стопаните – семейството ми беше много близко. Но при това си идване разбрах, че жената е починала от смъртоносна болест, и то много набързо. Тя се казваше Вяра. Ужасно ме заболя, защото беше невероятна жена. Излязох вън, на стълбите и започнах да плача с глас за Вяра – направо виех от болка за загубата ѝ. Толкова много ме болеше!

След това картината се смени. Къщата започна да се пълни с хора. Напълни се докрай, нямаше свободно местенце. Сред множеството вниманието ми привлякоха три личности – едната беше моя позната, сестра в Господа – Божидара. Другата жена също беше моя позната, но от работата ми. В естественото тя вярва, но вярата ѝ е тип Ню ейдж – вярва в доброто, в ангели, в любовта, в Твореца, но не и че Исус е единственият път към Бога.

Третият човек, който привлече вниманието ми в къщата, беше Слави Трифонов заедно с трима от неговото шоу. Бяха дошли да направят шоу и изискваха всеки присъстващ в къщата да даде по 10 лв. за това, което ще представят.

И още един детайл ми беше показан – в къщата се говореше само на английски. Събудих се.

Някои неща от съня ми бяха ясни, когато се събудих, за други чаках Господ да ми ги открие в молитва.

Както в повечето сънища, имената и образите са символи. Разбрах, че голямата селска къща е преобраз на църквата в България, но Вяра(та) е мъртва… Звучи много страшно. Затова беше толкова голяма и болката ми. Според мен обаче плачът и викането ми са преобраз и на нуждата от ходатайство, в което да се включат хората на Господа, за да слезе възкресенската сила на Господа.

Къщата/църквата е пълна с хора, но имаше три типа личности. Едните, които наистина са Божиите хора – не е случайно и името на сестрата, на която Бог ми обърна внимание – Божидара – Божии дарове.

Другият тип – познатата ми от света – порядъчен, честен човек, но с размита вяра, в която Христос не присъства.

И третият – най-меркантилните – шоумените, в лицето на Слави Трифонов и хората му, които бяха дошли да изнесат част от шоуто си и да съберат пари от всеки човек. Тези, които използват мястото, за да печелят на всяка цена.

Последният детайл дълго ми убягваше – не ми беше ясно защо се говореше само на английски. В молитва усетих в сърцето си отговора – църквата в България няма идентичност.

Начинът за промяна е, първо, молитва и насоки от Бога в естественото. Но за целта е нужно посвещението на всеки от нас. Сънят е доста стряскащ за състоянието на църквата у нас, но може би това ни е нужно, за да се изправим в духовния свят и да искаме Бог да даде нов живот на Невястата Си в България и да покаже красотата ѝ, силата ѝ, влиянието ѝ в духовния свят, определени от Него още преди сътворението на времената. Както Той е предопределил да бъде!

Сподели в