Защо думите ни са от изключително значение? (1-ва част)

Защо думите ни са от изключително значение? (1-ва част)

Познавам човек, който преди няколко години поради множество неблагоприятни обстоятелства, влезе в дълг от около 100 000 долара. И докато хората около него очакваха това да го срине, той продължаваше да изразява увереност, че Бог ще се погрижи за него и ще го избави от това бреме. Бог отговори на вярата му и му даде според думите му. Процесът отне време, но крайният резултат си заслужаваше.

В един момент на същия този човек му се наложи да се справя с камъни в бъбреците. Мотивиран както от вяра, така и от желанието да избегне огромната болка, която първият камък беше причинил, той заповяда на останалото в тялото му парче да се разпадне на микрочастици и да напусне, без да причинява допълнителна болка. Бог отново му даде според вярата в думите му.

Същият този човек беше виждал принципът -„ще имаш каквото казваш“ (Марк 11:23), да работи с пълна сила (както в положителната, така и в отрицателната посока) не в един живот, семейство, бизнес или служение. Някои от негативните неща, попаднали в полезрението му, включваха:

1. Християнски служител, повтарящ при всеки дребен проблем думите „Побърквам се!“, да стига до умопомрачение.

2. Неблагодарен тинейджър да изговаря проклятие върху земеделската реколта на отрудените си родители и тя тотално да се проваля.

3. Неразумен млад човек да прави същото относно работния бус на неговите бизнес партньори и той се самозапалва и изгаря.

4. Бременна жена да прави гневно изявление, че не иска бебето в утробата си и скоро след това да преживява спонтанен аборт.

5. Опитен служител „да си прави майтап“, че орди от демони са освободени срещу него и същата нощ да пищи от ужас в съня си.

6. Съпрузи, говорещи непрестанно за раздяла, да стигат до развод.

7. Незрял млад служител да се шегува, че е останал сирак и часове по-късно почти да загуби родителите си в автомобилна катастрофа.

Човекът, наблюдавал всички тези неща, може да продължи списъка с още много примери. Как знам това? Просто е, аз съм този човек.

Въпреки множеството си наблюдения, аз не базирам теологията си в тази област на тях, а на Божието Слово, което казва, че „живот и смърт има в силата на езика, и тези, които го обичат, ще ядат плодове му“, (Притчи 18:21).

Библейската аргументация по темата очаквайте във втората част на статията.

Сподели в