Допълнение към съновидението за национално бедствие от 21/12/2020

Допълнение към съновидението за национално бедствие от 21/12/2020

След първоначалното публикуване на статията на 23/12/2020 двама човека контактуваха със служението, уведомявайки ни, че са имали почти същия сън приблизително по същото време! Единият от тях, солиден вярващ от Северна Македония, изрази мнението, че най-вероятно целият Балкански полуостров ще бъде засегнат от бедствие. Няколко дни по-късно стана земетресението в Хърватско. Няколко седмици след това проливни дъждове (на места – преливащи язовири) причиниха сериозни наводнения в България, Северна Македония, Турция и Гърция. Имаше и човешки жертви.

Когато тези неща се случиха, хора започнаха да питат дали това е изпълнението на пророческия сън, който имах. Ще се опитам да дам кратък отговор.

Въпреки че елементите на случилото се покриват с елементите на съня, моето мнение е, че ще има и друго, по-мащабно бедствие. Ако внимателно изследваме Библията, ще открием принципа на двойно/множествено изпълнение на някои пророчества (повече информация по темата може да намерите в статията „Защо инякои пророчества не се изпълняват (или поне изглежда така)?”).

Също така фактът, че България води европейската листа по процент на смъртност на заразените от Ковид-19 (по данни на един от най-авторитетните медицински центрове в САЩ – John Hopkins) може да бъде видяно от някои като изпълнение на пророческите думи. Моето усещане обаче е, че пълното им изпълнение все още предстои.

Какво можем да направим междувременно? Нека се молим за милостта на Бог за България и за Балканите. Както пророк Авакум, нека застанем в пролома и издигнем гласа си към Бог:

„Господи, в гнева Си помни милостта!”


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в