А сега накъде? (Животът след коронавируса)

А сега накъде? (Животът след коронавируса)

Преди да продължиш с настоящата статия, бих ти препоръчал да се запознаеш с предната ми публикация по темата, в която описвам истинската причина за случващото се, нещо, което Бог ми откри месеци преди избухването на епидемията.

Не след дълго вирусът ще бъде неутрализиран. Не защото някой екзотичен или не толкова екзотичен „пророк” го е казал, а защото Бог има план за Църквата Си и времето до края на тази епоха е кратко. От изключителна важност е, преди да се върнем към монотонността и рутината на нашето ежедневие, да разберем какво се случи, да извлечем съответните поуки и да отворим себе си още повече за влиянието на Светия Дух, трансформиращо ни в образа на Христос.

Какво се случи?

Както отбелязах в предната статия, това, което започна като съд срещу китайския комунистически режим за варварското преследване на християните, „преля” и в други страни поради напредналия процес на глобализация. Хора се опитаха да припишат заслугата за ставащото на архитектите на Новия Световен Ред (НСР), но последните, въпреки че се опитаха да „яхнат вълната” и да се възползват от кризата, бяха изненадани не по-малко (по-късно ще се върна към темите за Китай и за НСР).

Погледнато от друга перспектива обаче, Бог в милостта Си към нас допусна това да се случи, за да видим готови ли сме за многократно по-големите местни и глобални кризи, задаващи се на хоризонта. Това не е матурата, а тестът преди матурата, целящ да идентифицира слабите области в подготовката ти.

И светът (невярващите), и Църквата (вярващите в Христос) се оказаха неподготвени да посрещнат и неадекватни да се справят с кризата (слава на Бог за това, че милостта Му е върху всичките Му създания и че във всяка криза ни посочва изходния път!).

И докато липсата на адекватна подготовка е разбираема за хората в света, които не вярват в Божиите предупреждения, Църквата няма валидно оправдание. Кризата ни завари в почти пълна липса – липса на пророчески взор (почти никой не видя идващата опасност), липса на свръхестествена изцерителна сила…

И вярващите, и невярващите ще излязат от тази криза с още по-„окастрени” граждански права и свободи. Ние обаче сме освободени в Христос и ни е дадено гражданство в Царство, което не може да бъде разклатено. Времето между настоящия тест и „матурата” няма да бъде дълго, затова трябва незабавно да позволим на Святия Дух да продължи трансформиращото Си дело вътре в нас! Процесът ще бъде забързан за тези, които откликнат (Римляни 9:28). Църквата, която сега наподобява блудница, ще бъде преобразена в чиста и свята Невяста, „без петно или бръчка” и това ще е едно от най-големите чудеса, които светът някога е виждал!

За последните две години, в поредица от осем съня, Бог ми показа развитието на този процес в българската Църква: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Какво да очакваме в следващите 10 – 12 години?

Ако разбирането ми на библейски текстове относно „последните времена” е правилно и тълкуването на определени послания, които вярвам, че са ми дадени от Бог, е прецизно, очаквам да видим следното:

(Ще огранича този списък само до места и събития, непосредствено свързани с предмета на тази статия.)

  1. Съдът срещу китайския комунизъм ще продължи да нараства. Към епидемиите и природните бедствия ще бъдат добавени и социални размирици, което неминуемо ще доведе до падане на „бамбуковата завеса”, отваряне на страната към Евангелието (възможно е това да бъде само за кратък период) и събиране на огромна жътва от души.
  2. Стоковите и други пазари в Америка привидно ще се възстановяват и много хора ще се върнат към илюзорния си просперитет. Очаквам до 2032 година САЩ да престане да бъде „основният играч на световната политическа сцена”, най-вероятно след ядрена атака от Русия.
  3. Архитектите на Новия Световен Ред (НСР) ще се възползват най-вероятно от следващата глобална криза (има сериозни индикации за това голям астероид да удари земята около 2029 година), за да консолидират политическа, военна и икономическа сила. Процесът на глобализация ще продължи въпреки забавянето на техните планове, причинено от независимата политика на Доналд Тръмп, и неговата кулминация ще бъде „коронясването” на Антихрист.
  4. Израел ще построи Третия храм, като първоначално приветства Антихрист. Впоследствие обаче измамата ще бъде разкрита, нацията ще го отхвърли и като резултат от това международна военна коалиция ще атакува еврейската държава. (Прочетете Третият храм, Утеснението на Яков, Кой е този, който задържа „тайната на беззаконието“ да не бъде все още открита?)

„А когато започне да става това, изправете се и повдигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.” (Лука 21:28)


Екипът на Пророчески Глас иска да ви напомни думите на апостол Яков: „Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“ (Яков 1:22) Насърчаваме ви да изберете поне една истина от посланието, което прочетохте, и да я приложите във вашия живот. Можете да споделите вашите мисли, въпроси, и начинът, по който сте приложили наученото, на нашата фейсбук страница.

Сподели в